Borràs dona per fet que s'activarà el procediment de suspensió dels diputats d'ERC Jové i Salvadó

La presidenta de Junts assegura que el seu partit hi votarà en contra, però recorda que el reglament del Parlament estableix que s'ha de suspendre els parlamentaris amb casos de "corrupció"

Laura Borràs, al Parlament.
Laura Borràs, al Parlament. | Adrià Costa
18 de novembre del 2022
Actualitzat el 19 de novembre a les 16:42h
La presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, ha donat per fet que s'activarà el procediment de suspensió contra els diputats d'ERC Josep Maria Jové i Lluís Salvadó després que avui se'ls hagi obert judici oral pels preparatius del referèndum. Estan processats, entre d'altres delictes, pel delicte de malversació, que està vinculat a la corrupció. Per això, Borràs suggereix que s'aplicarà l'article 25.4 del reglament del Parlament, però ha garantit que quan això passi Junts hi votarà en contra. Amb tot, ha enviat la seva solidaritat als dos diputats republicans, així com a la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i al delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé.


Borràs ho ha dit en un missatge enregistrat aquest divendres un cop s'ha sabut que el TSJC la jutjarà a partir del 10 de febrer pel cas dels contractes a la Institució de les Lletres Catalanes. Per aquest procediment, el Parlament la va suspendre com a diputada aplicant l'article 25.4. ERC i la CUP hi van votar a favor en considerar que aquest cas no té res a veure amb el procés, un punt de vista diametralment oposat al de Borràs, que creu que els dos casos són equiparables perquè és persecució política.

Cap dels grups parlamentaris ha plantejat per ara que s'hagi d'aplicar l'article 25.4 del reglament. Arran del cas de Borràs, aquest article va ser molt analitzat i els grups independentistes, concretament ERC i la CUP, van voler diferenciar el cas de la presidenta del Parlament del de la resta d'independentistes processats o condemnats per qüestions relacionades amb el procés.

Aquí podeu veure el vídeo complet en què Borràs valora la seva situació judicial: