L'altre «català» que jugarà el Mundial de Qatar... amb Sèrbia

Sergej Milinković-Savić va néixer a Lleida durant la darrera temporada del seu pare a l'equip de la ciutat i s'ha convertit en el referent futbolístic de la selecció sèrbia

Sergej Milinković-Savić, durant un partit amb la Lazio
Sergej Milinković-Savić, durant un partit amb la Lazio | Europa Press / agències
19 de novembre del 2022
Actualitzat a les 16:38h
A Nikola Milinković encara el recorden a la ciutat de Lleida. Ell va ser un dels 24 futbolistes de la plantilla de la Unió Esportiva Lleida que va jugar a la Primera Divisió. El migcampista serbi va fitxar pel club lleidatà just després de l’ascens a la màxima categoria del futbol espanyol, el 5 de juny de 1993, i durant aquella temporada va aconseguir marcar sis gols tot i no ser titular indiscutible en els onzes de José Manuel Esnal "Mané", l’entrenador dels blaus i una icona d’aquella època daurada.

Dos anys després d’arribar a la capital de Ponent, el futbolista va marxar a Almeria juntament amb la seva parella, la basquetbolista Milijana Savić, que va jugar l’Eurolliga amb el ZOKK Becej. El periple lleidatà de Milinkovic va ser breu, però suficient per ampliar la família. En el seu darrer any a Lleida, va tenir el seu primer fill: Sergej Milinković-Savić.

El nadó va nàixer a la capital de Ponent un 27 de febrer, i 27 anys després, ha esdevingut una de les referències futbolístiques de la selecció de Sèrbia. Serà així, l'altre "català" que disputarà el Mundial de Qatar més enllà dels convocats per Luis Enrique. El també migcampista com el seu pare, es va iniciar en el món del futbol a principis dels 2000 a les categories inferiors de l'equip en el qual jugava llavors el seu progenitor, el Grazer Athletik-Sport Klub d’Àustria, i la seva carrera està sent prou exitosa.
 

Sergej Milinkovic-Savic, en un partit amb la selecció sèrbia Foto: FIFA


Les condicions que mostrava amb la pilota i la seva potència física el van dur a signar el seu primer contracte professional. Va ser a finals del 2012 pel Vojvodina Novi Sad, equip de Sèrbia. Un any més tard va fer el salt a Bèlgica, on va jugar un any amb la samarreta del Genk. El seu talent i la capacitat de treball com a migcampista van despertar la curiositat dels grans clubs europeus, entre els quals la Lazio de Roma, que el va fitxar el 2015 i on continua jugant actualment tot i el recurrent interès d’altres grans equips com la Juventus, el Manchester United o el Reial Madrid.

Milinković-Savić forma part de la nova generació sèrbia que va guanyar l’europeu sub-19 el 2013 i el Mundial sub-20 dos anys més tard. La gran promesa que va demostrar que era en les joves seleccions l'ha fet ara un dels titulars indiscutibles del combinat serbi, que en la primera fase del Mundial lluitarà per passar de ronda en un grup G d'alt nivell en què hi ha el Brasil, el Camerun i Suïssa. Ho farà al costat de futbolistes que en els darrers anys han brillat en diversos equips europeus com Aleksandar Mitrović, Dusan Tadić, Luka Jović, Felip Kostić o Dusan Vlahović. També ho farà al costat del seu germà Vanja, nascut a Ourense el 1997 i actual porter del Torí.