Crisi en territori de l'OTAN: dos míssils maten dues persones a Polònia

Rússia nega que sigui responsable de l'atac i atribueix a una "provocació deliberada" d'Occident uns fets que coincideixen amb una onada de bombardeigs sobre Kíiv i altres territoris d'Ucraïna

Dos projectils utilitzats en la guerra d'Ucraïna, en una imatge d'arxiu
Dos projectils utilitzats en la guerra d'Ucraïna, en una imatge d'arxiu | Europa Press
15 de novembre del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 18:06h
Polònia i l'OTAN en situació de màxima alerta. Dos míssils que han caigut prop de la frontera del país amb Ucraïna han deixat almenys dos morts, tal com ha explicat l'emissora local Radio ZET. Els fets passen el mateix dia que Rússia ha atacat massivament la capital Kíiv i altres territoris ucraïnesos. Cal recordar que Polònia és estat membre de l'OTAN i de la Unió Europea.

El govern polonès ha convocat immediatament el Consell de Seguretat nacional pels fets -cosa que també ha fet Hongria-, que han ocorregut al petit poble de Przewodów, a la província de Lublín. Les primeres hipòtesis apunten que serien dos míssils que han perdut la seva trajectòria prevista i els mitjans locals asseguren que han estat llançats per les tropes russes. Davant els fets, el portaveu de l'executiu polonès ha assegurat que elevaran el nivell de preparació militar de l'exèrcit. Ara, Polònia estudiarà si demana aplicar l'article 4 de l'OTAN, pas previ a l'article 5, un pla de l'Aliança Atlàntica per defensar-se davant un atac extern.