Encesa dels llums de Nadal a Barcelona 2023: horari i on veure'ls

L'espectacle "Astronòmica" de la productora Obskené serà el preludi de l'encesa, que es farà des del Passeig de Gràcia

Imatge d'arxiu dels llums de Nadal a Barcelona.
Imatge d'arxiu dels llums de Nadal a Barcelona. | Frederic Esteve
Nació
20 de novembre del 2023
Actualitzat a les 14:56h
Fa setmanes que els llums de Nadal ocupen els sostres imaginaris dels carrers de Barcelona, i ja s'apropa el dia perquè ho facin encesos. Per a moltes persones, l'encesa oficial és un dels moments més emotius i macos de l'any i l'esperen amb il·lusió per anar a fer un passeig per la ciutat i descobrir les propostes carrer a carrer. 
 

Quin dia és l'encesa dels llums de Nadal de Barcelona?

La capital del país donarà pas a l'encesa dels llums de Nadal des del Passeig de Gràcia aquest dijous 23 de novembre a les 18.00 de la tarda. Després que l'any passat es fes des de la plaça Major de Nou Barris, en aquesta ocasió l'acte d'encesa es torna a centralitzar al carrer dels somnis. A les 18:00 hores, i durant trenta minuts, l'espectacle Astronòmica de la productora Obskené, que barreja circ, música, dansa i llums, donarà pas a l’encesa de tota la ciutat. Els llums s'exhibiran als carrers fins al 6 de gener.
 

On veure l'encesa dels llums de Nadal a Barcelona

La confluència del Passeig de Gràcia i el carrer Casp, a tocar de la plaça Catalunya, és l'escenari escollit per encendre els llums de Nadal de la ciutat comtal. Després d'una descentralització a Nou Barris l'any passat, enguany l'acte torna al centre de Barcelona, en un dels punts més fotografiats durant les festes nadalenques.

Més enllà de l'enllumenat de la ciutat, hi ha altres punts que no es poden deixar escapar durant aquest desembre. Es tracta, per exemple, del recinte Modernista de Sant Pau que, un any més, torna a crear un espectacle de llums als seus jardins ideal per passejar-hi en família. 

 

Horari d'encesa dels llums de Nadal 2023

Barcelona repeteix enguany amb uns horaris especials adaptats a la crisi energètica. Els horaris dels llums de Nadal seran els següents: de diumenge a dijous, aniran de 17:30 a 22:00 de la nit; dissabtes i divendres, de 17:30 a 23:00; el 31 de desembre i el 5 de gener, de 17:30 a la una de la matinada. Això suposa 42 hores menys de llum per estalviar energia.