Un activista accepta més de tres anys de presó en la primera sentència per la protesta de Tsunami al Prat

La Fiscalia demanava inicialment nou anys de reclusió per un delicte de desordres públics i atemptat contra l'autoritat per la mobilització independentista del 2019 a l'aeroport de la capital catalana

Manifestants protestant a l'aeroport del Prat.
Manifestants protestant a l'aeroport del Prat. | Adrià Costa Rifà
NacióDigital
14 de novembre del 2022
Actualitzat a les 14:20h
Un jove independentista ha acceptat tres anys i quatre mesos de presó per buidar un extintor davant dels Mossos d'Esquadra en els aldarulls a l'aeroport del Prat després de la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O l'octubre del 2019. Inicialment, la Fiscalia li demanava nou anys de reclusió, petició que ha rebaixat a gairebé un terç, a banda d'una multa de 1.400 euros i un curs de formació, cosa que la defensa ha acabat acceptant en la vista oral celebrada a l'Audiència de Barcelona aquest dilluns.

Segons el relat de la Fiscalia acceptat per la defensa, cap a les 17:00 de la tarda del 14 d'octubre el jove era al vestíbul de la T-1 al qual s'accedeix des de l'andana de la parada del metro. Unes 200 persones intentaven accedir a la terminal per paralitzar l'operativa de l'aeroport i no feien cas de les ordres policials d'abandonar la infraestructura. Finalment, van aconseguir aturar el servei de metro i bloquejar el pas dels passatgers, ambdós, fets que van causar un cert caos a la terminal.

Per això, agents de la Brimo dels Mossos van formar dues línies policials, esquena contra esquena i separades uns dos metres cadascuna, per controlar els manifestants que arribaven des del metro i els que arribaven des de la parada de l'Aerobús. L'acusat era davant d'aquesta última línia policial i anava tapat amb un casc integral de moto. Va agafar un extintor penjat en una columna del vestíbul i el va buidar dirigint-lo a la cara dels agents durant uns segons. Després va llençar l'aparell cap als policies, i la bombona va caure entre les dues línies d'antiavalots.
 
Arxivat a