Enèsim intent perquè Barcelona inclogui als seus carrers Guillem Agulló, Neus Català o l'U d'Octubre

El grup d'ERC ha recordat al govern Colau que fa anys que hi ha propostes aprovades, si bé algunes d'elles estan bloquejades per la fredor del PSC amb les iniciatives

La plaça del Guinardó, sense nom encara, que es planteja que homenatgi l'U d'Octubre
La plaça del Guinardó, sense nom encara, que es planteja que homenatgi l'U d'Octubre | D.C.
14 de novembre del 2022
Actualitzat a les 12:25h
El grup municipal d'ERC reclamarà a l'Ajuntament de Barcelona que acabi amb el bloqueig dels noms que haurien d'arribar a carrers i places de la ciutat, per majories polítiques, i que no hi ha manera que avancin. De fet, la crida dels republicans cita quatre exemples que, com a mínim, fa gairebé quatre anys que van rebre llum verda política i que després s'han trobat amb l'entrebanc intern del consistori. En concret, es tracta dels noms de Neus Català, Natividad Yarza, Guillem Agulló i l'U d'Octubre. Algunes d'aquestes iniciatives, tal com explicava NacióDigital recentment, són víctimes de la fredor d'un dels socis de govern -el PSC- per tirar-les endavant. Ara, Esquerra Republicana introdueix un prec a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports perquè s'elevin finalment totes aquestes propostes  a la Ponència del Nomenclàtor de Barcelona, així com també es proposa afegir el nom de l'antifeixista i comunista Marina Ginestà.

Segons ha explicat la regidora Gemma Sendra, el prec busca acabar amb "la paràlisi" i la voluntat de posar "al calaix de l'oblit" algunes propostes que vestirien els carrers de la ciutat. Entre elles, però, ha lamentat que es discrimini les propostes que tenen a veure amb l'antifeixisme, amb la repressió policial o amb una generació de dones víctimes de la repressió per les seves conviccions demòcrates i republicanes.

Treball quan els bicitaxis desapareguin
Al marge d'aquesta proposta, des d'ERC també es reclamarà a l'Ajuntament de Barcelona que enllesteixi un pla laboral per donar feina als treballadors dels coneguts com a trixis o bicitaxis que tindran prohibida la circulació a la ciutat a partir del 2023. Amb una línia similar del que es va plantejar quan es va iniciar la pressió policial sobre el top manta, ara el portaveu del republicans, Jordi Coronas, ha demanat obrir "camins i alternatives" per "no condemnar a desenes de persones", ja que són un col·lectiu especialment precaritzat.

A més, es reclamarà els motius de la nova proposta sobre la ronda de Sant Antoni, que divideix el govern municipal i no satisfà els veïns. També es passarà factura a les promeses laborals al primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, que va calcular que el pla per obrir en caps de setmana i festius durant els mesos estivals aportaria 3.200 nous llocs de treball i ara ERC demana aclarir quants se'n van crear realment. Igualment, es demanarà que l'Ajuntament i els seus representants prioritzin el català, especialment a les activitats a zones amb usos més baixos de la llengua.
Arxivat a