Cisco preveu començar «de forma immediata» el projecte de disseny de microxips a Barcelona

L'Ajuntament augura que el centre d'innovació situarà Catalunya i la ciutat "al capdavant de la recerca mundial" pel que fa a la nova generació de xips

Les instal·lacions de Cisco a Barcelona, al Poblenou
Les instal·lacions de Cisco a Barcelona, al Poblenou | ACN
Irene Montagut
11 de novembre del 2022
Actualitzat a les 14:08h
La tecnològica Cisco incorporarà a Barcelona un grup d'enginyers i preveu començar "de forma immediata" el projecte de disseny de microxips. Així ho ha explicat aquest divendres Andreu Vilamitjana, director general de Cisco a Espanya en una atenció a mitjans a Ca l'Alier, on s'ubicarà el centre de disseny.

Vilamitjana ha celebrat que sigui aquest espai -on l'empresa ja té un centre d'innovació- el que aculli el nou projecte. Segons ha detallat, primer s'hi instal·larà un grup d'enginyers de coneixements "molt avançats" i l'empresa ja està treballant per contractar la persona que liderarà aquest grup. 

El director general no ha concretat quants llocs de treball suposarà el projecte de disseny de microxips, però ha avançat que estimen que el creixement del grup serà "molt gran i molt ràpid" els pròxims anys. Vilamitjana ha subratllat que per a Cisco és "clau" el talent existent a Barcelona i també el que és capaç d'atraure la ciutat, així com l'ecosistema d'empreses i universitats. A més, ha agraït el suport de les administracions.

Jaume Collboni, primer tinent d'alcaldia de Barcelona, ha assegurat que l'aposta de Cisco posa en relleu que Barcelona és "un lloc excel·lent" perquè els centres d'innovació de grans companyies s'hi estableixin. En aquest sentit, ha valorat positivament que fa cinc anys es "plantés la llavor" a Ca l'Alier, al Poblenou, perquè "passessin coses com aquesta".

El primer tinent d'alcaldia ha augurat que el centre d'innovació de Cisco "situarà Catalunya i Barcelona al capdavant de la recerca mundial pel que fa a la nova generació de xips". Així, ha remarcat que els nous xips seran "molt més eficients, més ràpids i consumiran menys energia i tindran aplicació sobre la vida quotidiana de la gent".
Arxivat a