Pedro Sánchez, en 10 frases: «No destituiré Fernando Grande-Marlaska»

El president del govern espanyol anuncia en una entrevista a La Sexta que derogarà el delicte de sedició

Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | EuropaPress
10 de novembre del 2022
Actualitzat a les 22:15h
La Moncloa i el Govern de Pere Aragonès han arribat a un acord per derogar el delicte de sedició, en el marc de la taula de diàleg. Així ho ha anunciat la nit d'aquest dijous el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, en una entrevista d'Antonio García Ferreras a La Sexta. A banda d'això, però, també ha parlat de la guerra a Ucraïna, de la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i de la inflació, entre altres coses.

Aquestes són les 10 frases més destacades que ha deixat:
  1. "No cessaré el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska. Ha col·laborat amb el Congrés i no ocultarem res sobre el que va passar a Melilla".
  2. "La tragèdia de Melilla ens entristeix, però els principals responsables són les màfies que trafiquen amb éssers humans".
  3. "Presentarem una proposició de llei amb Unides Podem per reformar el delicte de sedició i substituir-lo per un delicte d'ordre públic agreujat, homologable als dels altres països de la Unió Europea".
  4. "La reforma del delicte de sedició ens enforteix contra una hipotètica declaració unilateral d'independència, perquè es reconeixeran penes pels delictes del 2017".
  5. "Preferim la Catalunya i l'Espanya del 2022 o la del 2017? La resposta és de calaix".
  6. "És incontestable que avui es compleix la Constitució a Espanya, a diferència del 2017, i que la majoria de Catalunya vol quedar-se".
  7. "El PP es fa dir constitucionalista, però només compleix amb la Constitució quan li convé".
  8. "Es crearan llocs de treball el mes de novembre, estem doblegant la corba de la inflació i podrem entrar al 2023 en condicions de fer front a la recessió al conjunt de la Unió Europea".
  9. "L'arribada de Cisco Systems i la permanència de Seat a Catalunya són una molt bona notícia".
  10. "En principi, l'impost a la banca és temporal, però ho haurem d'anar revisant".