Així és l'anunci de la loteria de Nadal 2022

L'esperat vídeo explicarà tres històries de compradors de dècims amb l'honestedat i l'amistat com a fil conductor

Moment en què es canta el premi d'un empresari de Rubí.
Moment en què es canta el premi d'un empresari de Rubí. | Cedida
NacióDigital
10 de novembre del 2022
Actualitzat el 16 de desembre a les 10:56h

Falta un mes i mig per al sorteig extraordinari de la loteria de Nadal 2022, de manera que aquest dijous ja s'ha posat en marxa la campanya més intensa de venda de dècims. El proper 22 de desembre es repartiran 2.520 milions d'euros en premis, fet que suposa 112 milions més que l'any passat, quan se'n van repartir 2.408 milions.

Així ho ha indicat aquest dijous el president de Loteries i Apostes de l'Estat, Jesús Huerta Almendro, a la presentació en roda de premsa de la tradicional campanya publicitària del sorteig extraordinari de Nadal a la Reial Casa de la Moneda de Madrid. L'anunci televisiu, sempre molt esperat, constarà de tres històries basades en l'honestedat i l'amistat i vinculades a la compra de dècims.

Aquest any, l'emissió de números consta de 180 sèries, vuit més que en anys anteriors, quan n'hi havia 172 sèries, de 100.000 números cadascuna. Aquesta emissió és de 3.600 milions d'euros, dels quals es reparteixen un 70% en premis, és a dir, que es repartiran 2.520 milions d'euros. "La Loteria de Nadal és un element comú de la nostra memòria col·lectiva, és el record permanent de tants i tants Nadals al costat dels nostres éssers estimats", ha assenyalat el president de Loteries i Apostes de l'Estat.

Aquest any, amb el dibuix del dècim, es torna a homenatjar la cultura. En aquesta ocasió, La Verge amb el Nen a la Glòria, obra de Carlo Marattti i ubicada al museu del Prado, és la il·lustració escollida.