Els supermercats d'aquests 10 carrers de Barcelona hauran de tancar a la nit

L'Ajuntament de Barcelona impulsa la mesura per garantir el descans veïnal a Ciutat Vella

Un supermercat 24 hores a Ciutat Vella
Un supermercat 24 hores a Ciutat Vella | Europa Press
NacióDigital
09 de novembre del 2022
Actualitzat a les 14:12h
Els supermercats de deu carrers de Ciutat Vella tenen prohibit obrir en horari nocturn des d'aquest dimecres. La prohibició afecta els establiments situats als carrers Ferlandina, Joaquin Costa, Paloma, Tigre, Guifre, Peu de la Creu, Carme, Escudellers, Nou de Sant Francesc i Nou de Zurbano. En aquests deu carrers s'hi ha detectat un excés de soroll, sobretot en horari nocturn.

A més, la mesura també l'hauran de complir els futurs comerços que es vulguin obrir en aquestes zones en un futur. Actualment, per llei estatal, els supermercats poden mantenir-se oberts tota la nit, però la normativa municipal marca que hauran de tancar entre les 22 hores i les 7 hores, "a fi de conciliar la seva activitat amb el descans del veïnat".

La mesura, que entra en vigor l'endemà que s'hagi publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), forma part de l'estratègia de l'Ajuntament de Barcelona contra el soroll després d'haver mesurat amb sonòmetres els decibels en diferents zones de la ciutat i haver constatat un excés de soroll que impedeix el descans veïnal.

Segons declaracions del regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, recollides en un comunicat del consistori, la limitació ja existia per alguns supermercats des de 2018, però s'ha detectat que no era suficient a l'hora de conciliar l'activitat d'aquests establiments amb el descans del veïnat.

A més, el districte també ha ampliat, en dues hores més, la prohibició de la pràctica del monopatí a la plaça dels Àngels i els carrers que hi conflueixen. Des del 2019 la franja horària de prohibició era entre les 22 hores i les 7 hores. Un cop entri en vigor l'ampliació, però, s'estendrà fins a les 9 hores del matí, amb l'objectiu de respectar el descans del veïnat d'aquest espai.

Segons el consistori, l'alta afluència de practicants en aquesta plaça on s'ubica el MACBA ha obligat el districte a limitar-ne l'horari "per l'alt impacte físic i acústic d'aquest ús a la resta de veïnat, sobretot en horari nocturn".

La mesura, que modifica el decret de prohibició que ja existia, s'ha publicat avui al BOPB i entrarà en vigor quan finalitzi el període d'exposició pública i resolució d'al·legacions, si n'hi ha. Un cop sigui vigent, l'incompliment podrà ser sancionat per part de la Guàrdia Urbana.
Arxivat a