Duran i Lleida creu que ERC «ho està fent bé»: «Incorporen gent no independentista»

L'exlíder d'Unió ha explicat que vota el PSC perquè se sent "orfe d'espai polític" i creu que no es pot descartar un tripartit entre republicans, socialistes i comuns

Josep Antoni Duran i Lleida, durant una entrevista amb NacióDigital
Josep Antoni Duran i Lleida, durant una entrevista amb NacióDigital | Adrià Costa
09 de novembre del 2022
Actualitzat a les 11:26h
Josep Antoni Duran i Lleida creu que ERC "ho està fent bé" al capdavant del nou Govern que compon en solitari des de la sortida de Junts "dins de les limitacions que té el país". Així ho ha assegurat al Cafè d'idees de RTVE aquest dimecres, en què ha volgut destacar com a positiu el fet que Pere Aragonès hagi incorporat a l'executiu a personalitats de fora del partit, i fins i tot perfils que "no són independentistes, com el Quim Nadal".

En la mateixa conversa, l'exlíder d'Unió ha reconegut que vota el PSC perquè se sent "orfe d'espai polític" i no perquè sigui socialista: "Estic segur que això els hi passat a molts votants de Convergència i Unió", ha considerat. A més, Duran i Lleida creu que no es pot descartar un tripartit entre republicans, socialistes i comuns perquè a ERC "li va bé aquest vernís" per jugar a compartir espais electorals amb aquestes formacions. "No m'estranyaria que el primer marc de diàleg entre catalans fos que les esquerres compartissin Govern", ha sentenciat.