Aragonès va oferir a Pau Juvillà incorporar-se al Govern

L'exdiputat de la CUP assegura que va agrair però refusar la proposta perquè no comparteix la línia política de l'executiu republicà

Pau Juvillà, en una entrevista amb NacióDigital al Parlament
Pau Juvillà, en una entrevista amb NacióDigital al Parlament | Frederic Esteve
09 de novembre del 2022
Actualitzat a les 11:30h
Pere Aragonès va teixir fa unes setmanes un Govern d'ERC en solitari, però en què també hi va incorporar personalitats properes al PSC -Quim Nadal-, als comuns -Gemma Ubasart- i a la CUP. Pel que fa a l'entorn de la formació anticapitalista, els dos noms més destacats van serMireia Boya i Maties Serracant, però Aragonès també va temptejar un nom que va refusar l'oferta: Pau Juvillà.

El president de la Generalitat va proposar a l'exdiputat de la CUP i membre de la mesa del Parlament ser el nou director general de Memòria Democràtica, tal com ha avançat l'Ara i ha explicat el mateix Juvillà a través d'un fil de piulades a Twitter. "Sí, vaig rebutjar (i agrair) l’oferiment. Ho vaig fer des del convenciment perquè no comparteixo la línia política del Govern", ha afirmat el representant de la CUP.

Juvillà ha explicat que un cop va rebre l'oferta la va compartir al conjunt de la formació, "com no pot ser d'altra manera", perquè creu que la decisió és "sempre col·lectiva". "Aquí rau la nostra forma de ser i la nostra força", creu l'exdiputat sobre el partit anticapitalista. Sobre l'oferiment d'Aragonès, ha assegurat sentir-se "honorat" pel fet que hagi pensat en ell per assumir una responsabilitat.

Per altra banda, però, ha considerat "positiu" que ERC volgués establir relacions "sinceres" amb la CUP, destacant que seria bo pel conjunt de ciutadans del país, però creu que per això caldria que els republicans fessin "un gir evident" en les polítiques fetes fins ara. "Ni soc, ni vull ser, exemple de res", ha conclòs Juvillà.

La carrera política de Juvillà es va veure aturada quan, a finals de 2021, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va inhabilitar-lo per un delicte de desobediència per haver penjat llaços grocs a la Paeria el 2019. Després de dies incerts i d'intercanvi de declaracions, el Parlament va acabar retirant l'escó de Juvillà un cop la Junta Electoral Central va ordenar-ho. El cas va situar de nou ERC, Junts i la CUP davant dels límits de la desobediència institucional i va evidenciar la desunió estratègica que perdura encara. A nivell personal, ell mateix va anunciar fa uns mesos que patia càncer.