La Urbana de Barcelona incorpora detectors d'armes blanques davant «l'augment» dels incidents

La policia barcelonina ha sumat aquesta eina davant una tendència creixent de lesions amb navalles, que també es registra a la resta de l'Estat, han subratllat els responsables del cos

Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Urbana aturant un home
Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Urbana aturant un home | ACN
08 de novembre del 2022
Actualitzat a les 12:24h
La Guàrdia Urbana de Barcelona ha incorporat una quarantena de pales per detectar armes blanques. Es tracta d'una eina que analitza si hi ha algun element metàl·lic en el cos d'un ciutadà que correspongui amb una arma blanca que no està permesa portar. La mesura arriba després que s'hagi viscut un "augment dels delictes de lesions en què s'han utilitzat aquests elements", ha apuntat l'intendent major de la policia barcelonina, Pedro Velázquez. En aquest sentit, ha assegurat que la Guàrdia Urbana està "preocupada" i que aquest mateix parer el comparteixen els Mossos d'Esquadra.

Tanmateix, ha reivindicat que la mateixa fiscalia de l'Estat va emetre un informe recent en què constata "l'augment de lesions amb arma blanca" i també ha apuntat que els cossos de seguretat de ciutats com Madrid, València, Bilbao o Sevilla es troben una situació idèntica. "Ells també pateixen aquesta situació", ha insistit Velázquez.

Tot i que no s'ha concretat en quins supòsits els agents fan ús d'aquestes pales, el màxim responsable de la Guàrdia Urbana ha remarcat que l'objectiu d'aquest recurs és que "amb la mínima invasió física de la persona" es pugui fer "una detecció preventiva i fer el comís". Amb aquesta eina, de fet, els decomisos haurien crescut de manera destacada darrerament, ha remarcat Pedro Velázquez. 

Les pales detectores d'aquestes armes estarien distribuïdes per unes trenta unitats operatives i especialment estarien destinats als agents a peu de carrer que actuen durant la darrera hora de la tarda i el torn de nit. 
Arxivat a