El Govern i el PSC es reuniran aquest dilluns per temptejar la negociació dels pressupostos

Els socialistes defensen ser en la "ronda de contactes" per discutir els comptes tot i mostrar escepticisme sobre el recorregut del diàleg amb l'executiu d'Aragonès

La portaveu del PSC, Elia Tortolero.
La portaveu del PSC, Elia Tortolero. | ACN
07 de novembre del 2022
Actualitzat a la 13:46h
El PSC ha avançat que una delegació de la formació es reunirà aquest dilluns a la tarda amb el Govern per temptejar la negociació dels pressupostos. La trobada, que es farà a partir de dos quarts de 5 de la tarda al Palau de la Generalitat, comptarà amb la presència de les conselleres de Presidència i Economia, Laura Vilagrà i Natàlia Mas. En representació dels socialistes hi seran presents Alícia Romero, portaveu parlamentària del PSC, i els dirigents Jordi Riba i Nelia Martínez. "Hem de ser a la ronda de contactes", ha justificat la portaveu del partit, Elia Tortolero, en roda de premsa després de la reunió de l'executiva socialista. "Volem conèixer el marc dels pressupostos", ha afegit la portaveu.

El PSC defensa formar part del diàleg amb el Govern per discutir els comptes tot i mostrar escepticisme sobre el recorregut de les converses amb l'executiu de Pere Aragonès. El partit de Salvador Illa ha evitat detallar quines propostes concretes traslladarà a la reunió de Palau, a diferència dels comuns, que aposten obertament per canvis en la carpeta fiscal, com la introducció d'un impost de solidaritat. El Govern ja es va reunir la setmana passada amb delegacions d'En Comú Podem i Junts per estudiar possibles avals als comptes catalans.

En l'apartat electoral, el candidat del PSC a Barcelona i actuar primer tinent d'alcaldia a l'Ajuntament, Jaume Collboni, se sent favorit en el camí cap a les eleccions municipals de la primavera que ve. "Em veig guanyador de les eleccions municipals a Barcelona", ha afirmat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, dos dies després d'haver estat proclamat alcaldable pel seu partit. Collboni va ser el tercer candidat més votat el 2019, per darrere d'Ernest Maragall i Ada Colau. El dirigent socialista entén que ara l'escenari ha canviat. "Tinc moltes ganes que sigui el 28 de maig a la nit i puguem proclamar la victòria socialista a Barcelona", ha reblat.

El dirigent socialista ha demanat que el pressupost de l'Ajuntament es pugui aprovar sense que "hi hagi un intercanvi de cromos" amb els comptes de la Generalitat i l'Estat. "El que té sentit és que els governs tinguem pressupostos. A mi m’agradaria que aquest esperit constructiu es pugui produir també a la ciutat de Barcelona. Però no perquè hi hagi un intercanvi de cromos", ha afirmat en la mateixa entrevista. L'any passat, els comptes de la capital catalana es van aprovar després d'un pacte entre els comuns i ERC, que implicava tant la validació dels pressupostos de la Generalitat com els de l'Ajuntament.