1 de 10
natalitat

Els noms que estan prohibits posar per llei

No s'admeten marques comercials, acrònims, sigles i "contraris a la dignitat"

per NacióDigital, Sabadell, Catalunya | 6 de novembre de 2022 a les 13:06 |
El 2021 Marc va ser el nom més posat a Catalunya. Però ja agafa força batejar els nadons amb Leo, que l'any passat va ser el més escollit a l'àmbit metropolità, però també s'escull Mia, entre d'altres. El més curiós és que la Llei del Registre Civil limita la imaginació dels pares per escollir un o altre nom per als seus fills.

Hi ha limitacions i aquesta normativa estableix, entre altres coses, que "no es poden posar que siguin contraris a la dignitat de la persona ni els que en facin confusa la identificació". Tampoc "el nom que tingui un dels germans amb cognoms idèntics, tret de si és mort", ni marques comercials, ni acrònims, ni sigles.


Això fa pensar que mots com "Caca", "Semen", "Canuto", "Stalin", "Caïm" i "Hitler" no es puguin fer servir. Però, per exemple, i segons l'Idescat, amb dades de 2021, a Catalunya hi ha sis persones amb el nom d'aquest personatge de la Bíblia, així com set Stalin, a més d'haver-hi amb noms compostos: Stalin José i José Stalin.

L'òrgan estadístic català també recull 32 homes que es diuen Nadal, set Júpiter i cinc Princesa. Però les modes també influeixen a l'hora d'optar un o altre denominació i en aquesta línia, hi juguen les sèries i artistes. És a dir, Rihanna, Shakira i Daenerys, entre d'altres.


Altres notícies que et poden interessar
 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

Participació