El centre de Barcelona es tenyeix de rosa amb 30.000 esportistes a la cursa pel càncer de mama

La tradicional carrera de la capital catalana esgota tots els dorsals disponibles en un ambient festiu que aplega mares i filles en "homenatge a totes les dones que han passat per aquest procés tan dur"

La Cursa de la Dona 2022.
La Cursa de la Dona 2022. | ACN
NacióDigital
06 de novembre del 2022
Actualitzat a les 15:20h
La Cursa de la Dona ha tornat a tenyir de rosa el centre de Barcelona aquest diumenge el matí pel càncer de mama. Un total de 30.000 esportistes han recorregut els vuit quilòmetres de la prova, amb sortida a l'avinguda Reina Maria Cristina i arribada a l'avinguda de Rius i Taulet. Enguany, la participació s'ha limitat a trenta mil inscrites, tot i que hi havia una bossa de reserva per si alguna corredora es donava de baixa, quelcom que finalment no ha passat. La cursa s'ha celebrat enmig d'un ambient festiu on les participants s'han unit per fer valdre la força de les que lluiten contra la malaltia. "Espero divertir-me i donar-ho tot per elles, perquè són unes heroïnes", ha declarat a l'ACN la Maria Antònia, una veterana de la cursa.

Enguany, les organitzadores de la Cursa de la Dona han volgut fer èmfasi en la part metastàtica del càncer donant a conèixer l'Associació Espanyola de Càncer de Mama Metastàtic. La carrera, que té un caràcter solidari i destina tota la recaptació a la causa, ha aconseguit 75.000 euros per lluitar contra la malaltia i fer aportacions a altres projectes com Wanawake Dona, Geicam i l'Associació Clara Campoamor.

Minuts abans del tret de sortida de la cursa, al voltant de les nou del matí, l'avinguda Reina Maria Cristina s'ha omplert de dones amb samarretes de color rosa que han cantat i ballat al ritme de les actuacions i la música encarregades d'animar l'esdeveniment. "Fa vuit anys que la corro i per mi ho significa tot, és la millor carrera que faig de tot l'any", ha assegurat la Maria Antònia, que era a la primera fila de la sortida.

Entre altres veteranes, també hi havia la Cristina Ortiz, que aquest diumenge ha corregut els vuit quilòmetres de la prova per cinquena vegada. Ella ha celebrat que l'edició d'enguany ha reunit "a moltíssima gent" i ha afirmat que "la majoria no som corredores, però estem aquí per lluitar i per estar al costat de les que lluiten". En la mateixa línia s'ha expressat la Maite, també habitual de la prova, que ha explicat que participa en la cursa perquè "és una cosa molt bonica". Amb tot, ha sostingut que "és un homenatge a totes les dones que han passat per aquest procés tan dur".
 
Arxivat a