La incubadora de l'Estadi Olímpic, la primera instal·lació del Barcelona Sports Hub

El nou espai, de més de 1.000 metres quadrats, entrarà en funcionament la primavera del 2023

Presentació del Barcelona Sports Tech Hub
Presentació del Barcelona Sports Tech Hub | Ajuntament de Barcelona
NacióDigital
04 de novembre del 2022
Actualitzat el 08 de novembre a les 19:09h
L’Estadi Olímpic Lluís Companys enfila la recta final de la configuració de la primera incubadora de projectes d’esports i tecnologia de la ciutat. Es preveu que el nou espai, de més de 1.000 metres quadrats, entri en funcionament la primavera del 2023.

La incubadora, impulsada per BSM i Barcelona Activa, tindrà espai per incloure fins a 14 empreses emergents, oferirà programes d’acceleració, formació i proves pilot i organitzarà esdeveniments per dinamitzar el sector. A més, tindrà una gran àrea de cotreball, mòduls de treball interconnectats, sales d’ús comú i una zona verda de 400 metres quadrats per fer-hi trobades.
 

La futura incubadora de l'Anella Olímpica del Barcelona Sports Tech Hub. Foto: Ajuntament de Barcelona


La incubadora de projectes esportius i tecnològics de l’Anella Olímpica serà la primera instal·lació que formarà part del Barcelona Sports Hub, una iniciativa de l’Institut Barcelona Esports que impulsarà i inclourà projectes relacionats amb qualsevol àmbit de l’activitat física i l’esport, accentuant-ne tres vessants:

 Esport d’alt rendiment
 Esports aquàtics i promoció de l’economia blava
 Pràctica esportiva ciutadana

L’integraran companyies, grans corporacions, institucions, empreses emergents i altres actors tecnològics que desenvolupen projectes per transformar i millorar la gestió i la pràctica de l’esport, incloent-hi projectes relacionats amb els esports electrònics.

En el marc del Barcelona Sports Tech Hub, s’engegaran importants projectes que contribuiran al funcionament del hub en els seus primers anys, i en un futur tindrà una seu al Palau Municipal d’Esports:

 Primera incubadora d’empreses emergents sportstech a Barcelona.
 Nou projecte del Port Olímpic, gestionat i impulsat per BSM.
 Programa de suport a la creació d’empreses emergents en esport i tecnologia, per validar models de negoci dels projectes, mitjançant formació, assessorament i accions de treball en xarxa. Inclou sis mesos de cotreball per a les empreses emergents esportives a la incubadora d’Almogàvers.
 Plataforma digital que sustentarà tot el hub.

El pressupost inicial del Barcelona Sport Tech Hub és de més de tres milions d’euros.