Candidats a les eleccions municipals 2023 a Lleida: llista completa

Qui són els candidats a l'alcaldia de Lleida? Coneix tots els qui es presenten a les eleccions municipals de 2023 a la ciutat

Façana de la Paeria de Lleida.
Façana de la Paeria de Lleida. | Adrià Costa
07 de novembre del 2022
Actualitzat el 27 de març del 2023 a les 14:28h
Les eleccions municipals a la ciutat de Lleida es preveuen com una pugna entre l'actual paer en cap, Miquel Pueyo, i l'exalcalde Fèlix Larrosa. Les enquestes internes de les formacions esbossen una aferrissada disputa entre el republicà i socialista, ambdós amb necessitats de pactes post-electorals perquè cap d’ells arribarà, presumiblement, a la majoria absoluta. En aquest context, les urnes determinaran els equilibris del nou consistori i la capacitat de l’independentisme en aglutinar vot. El paper electoral de Junts i de la CUP s'intueix transcendent per a la revàlida d’un executiu de caire independentista. El PSC, per la seva banda, afronta el repte de guanyar les eleccions i obrir el camp d'acords, ara circumscric a les forces espanyolistes; PP i Ciutadans.

Miquel Pueyo, candidat d'ERC a l'alcaldia de Lleida


El candidat d'ERC aspira a revalidar l'alcaldia i a completar el cicle de dos mandats que es va proposar fa quatre anys, quan va guanyar els comicis i va trencar amb quatre dècades de governs socialistes. Les enquestes internes donen possibilitats de victòria a l'actual paer en cap, però lluny de la majoria absoluta, fet que l'obligaria a explorar acords amb altres formacions.

Fèlix Larrosa, cap de cartell del PSC

L'aspirant socialista porta tota la legislatura preparant la seva imatge d'alcaldable amb la mirada posada a la campanya electoral. Larrosa vol tornar al càrrec que va heretar d'Àngel Ros i que només va retenir durant deu mesos. El primer objectiu, vèncer a les urnes. El segon, trobar mans esteses més enllà de les formacions espanyolistes. 

Antoni Postius, alcaldable de Junts


Postius liderarà la llista postconvergent a la ciutat per tercer cop. Actual regidor d'Urbanisme i primer tinent d'alcalde, el polític lleidatà vol superar els sondejos, que li donen un nombre de regidors similar als que té avui, i convertir-se en el paer en cap més jove que ha tingut la ciutat en les darreres dècades. 

Els comuns, encara sense candidat a Lleida


El Comú de Lleida ha iniciat un procés intern per escollir l'ordre dels cinc primers candidats als comicis. Els membres del partit votaran fins el proper dia 20 de novembre entre Laura Bergés, Jordi Cipriano, Anna Mayench, Alfred Sesma i Sergi Talamonte, actual edil juntament amb Elena Ferre, que deixarà la política quan acabi aquesta legislatura. 

Maria Burrel, aspirant de Ciutadans en caiguda lliure


La regidora Maria Burrel és l'aspirant de Ciutadans i té un objectiu fonamental: evitar la desaparició de la formació al plenari de la Paeria. Després d'una legislatura molt convulsa i amb una guerra interna permanent que ha desembocat en expulsions de regidors, Burrel vol salvar els mobles tot i les males enquestes, que preveuen una gran davallada del partit taronja.

Xavi Palau, candidat del PP a la ciutat


El líder popular arriba llançat als comicis i amb perspectives de sumar més regidors als dos que actualment té la formació. Palau porta molts mesos impulsant la "Lleida Implicada", una campanya mobilitzadora del centredreta lleidatà i aspira a tenir la clau en la formació del proper govern de la capital del Segrià.

La CUP confia en Rubén Cobo per tornar a la Paeria


Els anticapitalistes confien en tornar al plenari municipal amb la candidatura que lidera Rubén Cobo, que estarà acompanyat per Esther Sancho. Els anticapitalistes volen ser determinants en la formació d’un nou executiu, però abans necessitaran arribar als nivells de vots que van fer possible l’entrada dels dos regidors de la Crida per Lleida el 2015. 
 

Ángeles Ribes, líder de la llista de Valents 


Enfrontada amb Inés Arrimadas i finalment expulsada de Ciutadans, Ribes és ara la cap de llista de Valents, la nova formació  que aspira a entrar al consistori lleidatà. La candidata creu que pot aglutinar el votant que es va mantenir fidel a la seva antiga formació i que valora la seva tasca com a regidora de l’oposició durant dues legislatures.

Dades de les eleccions del 2019 que va guanyar Miquel Pueyo, d'ERC

 

Aquests són els resultats del comicis del 2019, en les quals es van escollir el 27 regidors amb una participació del 60%:

  • ERC (Miquel Pueyo): 7 regidors
  • PSC (Fèlix Larrosa): 7 regidors
  • Junts (Antoni Postius): 6 regidors
  • Ciutadans (Ángeles Ribes): 3 regidors
  • En Comú Podem (Sergio Talamonte): 2 regidors
  • PP (Xavi Palau): 2 regidors