Candidats a les eleccions municipals 2023 a Girona: llista completa

Qui són els candidats a l'alcaldia de Girona? Coneix tots els qui es presenten a les eleccions municipals del 2023 a la ciutat

Façana de l'Ajuntament de Girona.
Façana de l'Ajuntament de Girona. | ACN
07 de novembre del 2022
Actualitzat el 27 de març del 2023 a les 14:30h
Girona, un dels principals feus del PSC durant dècades, va canviar de mans el 2011, quan Carles Puigdemont va arribar l'alcaldia encara sota les sigles de CiU. L'expresident de la Generalitat va mantenir la plaça el 2015 i va deixar Marta Madrenas com a alcaldessa, càrrec que va revalidar en les últimes eleccions. Amb la seva renúncia a la reelecció, s'obre la cursa per obtenir la batllia de la ciutat.

Junts, encara sense candidat a Girona


La renúncia de Madrenas va fer que Junts hagués de buscar cap de cartell a la capital gironina. El procés intern va acabar amb Assumpció Puig com a candidata, però les pugnes internes la van fer desistir. Un dels noms que sonen amb insistència és el de l'exconsellera Gemma Geis, propera a Puigdemont i que va deixar el Govern a principis d'octubre després de la consulta interna al partit.

Lluc Salellas, cap de cartell de Guanyem Girona (CUP)


La candidatura impulsada per la CUP a Girona repeteix amb Lluc Salellas com a candidat a l'alcaldia. En les últimes eleccions va quedar segon, per darrere de Madrenas amb només tres regidors menys que Junts, i aquesta vegada continua optant a desbancar Junts com a força més votada.

Sílvia Paneque, candidata del PSC a l'alcaldia de Girona


Diputada al Parlament i cap de files del PSC a Girona, repeteix com a candidata a l'alcaldia. En les últimes eleccions va quedar tercera, amb sis regidors, els mateixos que Guanyem Girona. Sílvia Paneque aspira a recuperar per als socialistes una alcaldia que durant dècades va ostentar Quim Nadal, ara conseller de Recerca i Universitats al Govern d'ERC en solitari.

Quim Ayats, cap de cartell d'ERC a la capital gironina


El vicealcalde de la ciutat -ERC va entrar al govern municipal el 2020, després del primer any del segon mandat de Madrenas- repeteix com a candidat. Regidor des de l'any 2007, aspira a millorar els quatre regidors del 2019, que el van convertir en la quarta força al consistori gironí.

Ciutadans, sense candidat


La formació taronja va obtenir dos regidors -última força a  l'Ajuntament- amb Daniel Pamplona com a candidat en les últimes eleccions, i ara continua sense candidat davant d'un panorama que dibuixa una caiguda lliure per al partit. 
 

Dades de les eleccions del 2019 que va guanyar Marta Madrenas, de Junts


Aquest va ser el resultat de les últimes eleccions a Girona, en les quals es va registrar una participació del 65% del cens, que va escollir els 27 regidors en joc:
  • Junts (Marta Madrenas): 9 regidors
  • Guanyem Girona-CUP (Lluc Salellas): 6 regidors
  • PSC (Sílvia Paneque): 6 regidors
  • ERC (Quim Ayats): 4 regidors
  • Ciutadans (Daniel Pamplona): 2 regidors