De Lewandowski a Zelenski: els nous caganers per aquest Nadal

En política destaquen les figures de Meloni i Feijóo i en cultura les de Lady Gaga i Harry Styles

Diverses de les novetats de caganers per aquest Nadal
Diverses de les novetats de caganers per aquest Nadal | ACN / Aleix Freixas
L.G.
03 de novembre del 2022
Actualitzat a les 12:18h
El futbolista Robert Lewadowski, la primera ministra italiana Giorgia Meloni o el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ja tenen una figureta del caganer a la venda. L'empresa gironina Caganer.com ha anunciat aquest dijous les novetats de les figuretes per aquest Nadal, entre les quals també destaquen els cantants Lady Gaga o Harry Styles, el personatge Eleven de la sèrie Stranger Things, el presentador de televisió David Broncano o el periodista Gerard Romero.

L'escultor de les figuretes, Marc Alós, ha recordat que aquest any ha estat molt "intens" a nivell polític pels relleus que hi ha hagut a diferents països. De fet, Alós ha assegurat que encara estan elaborant la rèplica del caganer de Rishi Sunak, el primer ministre del Regne Unit que va ser escollit fa poc. L'empresa gironina Caganer.com ha estrenat una quarantena de figuretes noves per aquest Nadal que des d'avui mateix ja han posat a la venda a través de la pàgina web i de les botigues que té a Girona, Barcelona i Madrid. En la faceta política és on hi ha més novetats pels relleus que s'han produït en diversos països, com la del canceller alemany Olaf Scholz.

En el Regne Unit també hi haurà un altre canvi, en aquest cas el de la figureta de Carles III, que ara passa a ser de príncep a rei. Alòs ha recordat que el caganer de la reina Elisabet II tenia molta sortida i ara confien que el nou monarca britànic agafi el relleu. Si bé fins ara ja tenien la figureta com a príncep, ara li afegiran la corona de rei.
 
També serà el primer Nadal que visqui el caganer del primer ministre ucraïnès, Volodímir Zelenski. Malgrat tot, aquesta figura ja es va crear "fa mig any" aproximadament, quan va esclatar el conflicte armat entre Rússia i Ucraïna. A banda de Lewandowski, en futbol també s'incorpora el davanter del Real Madrid, Karim Benzema. En aquest cas, Alòs ha inclòs la pilota d'or en la figureta que ja es pot comprar.

En l'àmbit cultural, també s'afegeix a la col·lecció el músic colombià Camilo. A més, l'empresa també aposta per recuperar figures històriques i aquest any el públic podrà comprar la rèplica del compositor Wolfgang Amadeus Mozart. A banda, aquest Nadal també estrenen el caganer del mag Gandalf d'El Senyor dels Anells i El Hobbit o el superheroi Flash també tindran figuretes. L'empresa empordanesa estrena el ninot de Michelin, Popeye o Vegeta de Bola de Drac.
 

Alguns dels nous caganers per aquest Nadal Foto: Caganer.com


En l'àmbit d'oficis, Caganer.com estrena les escultures del lampista, les de director i directora d'orquestra i les de violinista i violoncel·lista. Per altra banda, els amants dels escacs podran comptar amb un taulell amb peces de caganer. Les escultures es podran comprar des de la pàgina web de l'empresa, a través de les parades en diferents mercats de Nadal i també a les botigues físiques.

Caganer.com disposa de prop de 600 figures de caganers elaborades artesanalment, una a una. Els més venuts de la seva història continuen sent els de Barack Obama, Donald Trump, CarlesPuigdemont i Leo Messi, a més del clàssic caganer amb barretina. Els caganers de Caganer.com tenen el distintiu oficial de Producte Artesà Qualificat (PAQ), que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.