Doble lapsus de Biden que preocupa als Estats Units: confon Ucraïna amb Iraq i on va morir el seu fill

Els episodis de desorientació i equivocacions del president nord-americà han deixat de ser anecdòtics

Joe Biden, en una imatge d'arxiu
Joe Biden, en una imatge d'arxiu | @POTUS
NacióDigital
02 de novembre del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 18:06h
La guerra a Ucraïna encapçala, i gairebé monopolitza, l'agenda internacional dels governs dels països més influents del planeta. Especialment, la dels Estats Units. Si bé, el seu president, Joe Biden, ha protagonitzat una nova equivocació en ple discurs a Hallande Beach (Florida) sobre economia. "La inflació és un problema mundial en aquest moment a causa de la guerra a Iraq...", ha dit.

Ràpidament, ha pres consciència de l'error i ha volgut sortir de l'entrebanc amb un saltiró dialèctic. "Disculpeu, la guerra a Ucraïna. Estic pensant en Iraq perquè és on va morir el meu fill", ha deixat anar. Un recurs que no acostuma a fallar mai, l'emocional. I no hauria fallat si no fos perquè el fill de Biden no va morir a Iraq, sinó a Maryland, un dels cinquanta estats del país que governa.
 
Beau Biden, el fill en qüestió, va estar destinat a l'Iraq, però va aconseguir tornar amb vida de la seva missió militar. Va morir d'un càncer de cervell al seu país d'origen l'any 2015. Un fet que el seu pare no ha recordat, el qual ha alimentat la preocupació entorn les seves capacitats. Cal recordar que té 79 anys.

Aquest doble lapsus s'uneix a altres com la confusió amb el nom del primer ministre del Regne Unit, la confusió de Suècia amb Suïssa -de la qual va sortir-se'n amb una altra excusa: "Déu meu, sí que estic ansiós per expandir l'OTAN"-, la seva recerca d'una congressista que havia mort durant un altre acte i les seves aparents desorientacions en públic, per fer-ne un resum.