1 de 10
GASTRONOMIA

El discurs en català a París de Lluc Crusellas, millor xocolater del món

El cap de pastisseria d'El Carme de Vic va imposar-se en el certamen més prestigiós del món en el seu sector

Lluc Crusellas, a l'edició del World Chocolate Masters de 2021 | ACN
per Marc Orts, Barcelona, Catalunya | 1 de novembre de 2022 a les 08:52 |
Lluc Crusellas va guanyar aquest dilluns el prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters després de tres dies de proves a París i s’ha convertit, així, en el millor mestre xocolater del món. L'osonenc es va imposar entre els candidats de 17 països més. Crusellas era el representant estatal i feia prop d'un any que es preparava. Crusellas, de Santa Eulàlia de Riuprimer, és el cap de pastisseria d'El Carme, de Vic, que pertany al grup Pavic.

En el seu discurs –íntegrament en català– Crusellas va donar les gràcies a tothom per sumar-se a “un petit gran projecte”. En aquest sentit, ha assegurat que ha estat un any “increïble”. “Ho hem fet entre tots, ho hem guanyat i ho hem gaudit”, ha assegurat, “als que sou a casa, al poble, gràcies per ser-hi”.

Els aspirants han concursat durant tres dies a París. Van haver de superar dues proves per dia amb l'elaboració d'una escultura gran, petita, postres, bombó, snack i petit four. Només els deu millors van passar a l'última ronda i entre ells hi havia Lluc Crusellas, que finalment ha estat el guanyador.

Entre les peces que ha portat a la competició, destaca un elefant en la categoria d'escultura gran de 3 metres d'alt feta amb uns 200 kg de xocolata. Fa uns dies va avançar que s'inspirava en la natura i la conscienciació sobre el medi ambient, uns valors en els quals se sent molt identificat.


Crusellas es va convertir el novembre de l’any passat en el millor xocolater estatal al World Chocolate Masters (WCM). La gran fita, però, era competir a la final que s’ha celebrat aquests dies a París on hi ha concursat pastissers de 18 països.

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació