Lluc Crusellas va guanyar aquest dilluns el prestigiós concurs internacional
World Chocolate Masters després de tres dies de proves a París i s’ha convertit, així, en el millor mestre xocolater del món. L'osonenc es va imposar entre els candidats de 17 països més. Crusellas era el representant estatal i feia
prop d'un any que es preparava. Crusellas, de Santa Eulàlia de Riuprimer, és el cap de pastisseria d'El Carme, de Vic, que pertany al grup Pavic.
En
el seu discurs –íntegrament en català– Crusellas va donar les gràcies a tothom per sumar-se a “un petit gran projecte”. En aquest sentit, ha assegurat que ha estat un any “increïble”. “
Ho hem fet entre tots, ho hem guanyat i ho hem gaudit”, ha assegurat, “als que sou a casa, al poble, gràcies per ser-hi”.
Els aspirants han concursat durant tres dies a París. Van haver de superar
dues proves per dia amb l'elaboració d'una escultura gran, petita, postres, bombó, snack i petit four. Només els deu millors van passar a l'última ronda i entre ells hi havia Lluc Crusellas, que finalment ha estat el guanyador.
Entre les peces que ha portat a la competició, destaca un elefant en la categoria d'escultura gran de
3 metres d'alt feta amb uns 200 kg de xocolata. Fa uns dies va avançar que s'inspirava en la natura i la conscienciació sobre el medi ambient, uns valors en els quals se sent molt identificat.
Crusellas es va convertir el novembre de l’any passat en el millor xocolater estatal al
World Chocolate Masters (WCM). La gran fita, però, era competir a la final que s’ha celebrat aquests dies a París on hi ha concursat pastissers de 18 països.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.
Fes-te'n subscriptor