«Llatinoamèrica somia», les esquerres del món es congratulen per la victòria de Lula

Aragonès recorda el nou president electe del Brasil que "sempre" tindrà Catalunya com a aliat i Sánchez també li fa una crida per treballar plegats per la "justícia social, la igualtat i contra el canvi climàtic"

Lula, en una imatge d'arxiu.
Lula, en una imatge d'arxiu. | Cedida
31 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 12:33h
El progressista Luiz Inácio Lula da Silva (50,68%) ha guanyat per un estret marge el seu rival i actual president brasiler, Jair Bolsonaro (49,32%), que de moment no ha reconegut la seva derrota. Els resultats tanquen una tensa campanya de polarització política en un país que surt molt dividit amb els resultats i amb un president que tindrà 77 anys quan assumeixi el càrrec. Serà la seva tercera etapa en el poder després dels seus dos mandats de 2003-2010.  Arran de la seva victòria, desenes de caps d'Estat i de Govern a nivell mundial li han traslladat aquest dilluns la seva enhorabona a través de Twitter.

A casa nostra, el president Pere Aragonès ha celebrat que els brasilers "hagin optat per obrir una nova era de progrés i llibertat" i ha recordat el nou president electe del Brasil que "en el compromís per la democràcia, contra l'extrema dreta, per la cohesió social i la igualtat d'oportunitats, sempre tindreu Catalunya com a aliat".