Gir de guió al Port: el cos que busquen pot no haver caigut del creuer

Els cossos d'emergències suspenen la recerca i veuen "poc probable" que l'home hagi saltat del buc a l'aigua, ja que les càmeres i sensors no ho han detectat

NacióDigital
30 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 19:13h
Els serveis d'emergències i salvament han donat per finalitzada aquest diumenge a la tarda la recerca d'una persona que es creia que havia caigut a l'aigua al Port de Barcelona. Segons ha informat Protecció Civil, l'autoritat portuària ha tancat l'alerta del seu pla d'autoprotecció i Salvament Marítim ha posat fi a la recerca sense haver localitzat ningú.

Les càmeres i els sensors de l'MSC Bellissima no han detectat que cap persona hagi caigut a l'aigua del port des del creuer. Cosa que, segons la Guàrdia Civil, fa "poc probable" que la persona que demanava auxili caigués daltabaix del buc com es creia en un primer moment. 

La víctima ha estat vista cap a dos quarts de set del matí per un tripulant del buc a l'entrada de Bocana Sud. El Port de Barcelona ha informat de l'incident a Salvament Marítim, que ha activat un helicòpter i una embarcació ràpida. En les tasques de rescat i localització també hi treballen submarinistes del GEAS i una embarcació de la Guàrdia Civil, quatre barques de pràctics del port, efectius de la Creu Roja i Bombers de Barcelona.

En el lloc on s'ha vist la víctima només han trobat un salvavides amb un senyal lluminós. Per ara continua en marxa l'operatiu de recerca i la Guàrdia Civil no descarta cap hipòtesi. El Port de Barcelona ha activat el seu Pla d'autoprotecció (PAU) en alerta per facilitar la recerca. Segons Protecció Civil, la incidència no afecta la resta d'operacions del port.

Arxivat a