1 de 10
Barcelona+

Extraescolars gratuïtes en quinze barris de Barcelona per reduir les desigualtats

S'hi destinen 440.000 euros per poder oferir 146 tallers i activitats setmanals en 51 centres educatius

Activitats extraescolars gratuïtes en el marc del Pla de barris | Ajuntament de Barcelona
per NacióDigital, 28 d'octubre de 2022 a les 16:40 |
Amb l’objectiu de reduir les desigualtats socials, un total de 2.317 alumnes de quinze barris de Barcelona podran gaudir de manera gratuïta d’activitats extraescolars culturals, artístiques i científiques. És possible gràcies al projecte Caixa d’eines, del Pla de barris. La iniciativa forma part de la mesura 4 del Pla de drets culturals: Cultura i educació, que considera la cultura i l’educació dos àmbits indestriables que cal abordar de manera conjunta.

Caixa d’eines introdueix les pràctiques artístiques fora de l’horari lectiu dels centres educatius amb l’objectiu de reduir les desigualtats culturals que hi ha entre barris de la ciutat. Aquest curs el programa continua creixent coincidint amb l’expansió del Pla de barris, present actualment en 23 barris de la ciutat.

Enguany s’hi destinaran un total de 440.000 euros per poder oferir 146 tallers i activitats setmanals en 51 centres educatius: 31 escoles de primària, 10 instituts, 9 instituts escola i 1 centre d’educació especialitzada. Els barris en què el projecte “Caixa d’eines” està present són el Bon Pastor, Baró de Viver, la Trinitat Vella, el Besòs i el Maresme, la Trinitat Nova, les Roquetes, el Verdun, el Turó de la Peira, la Prosperitat, Ciutat Meridiana, Torre Baró, Vallbona, el Raval, el Gòtic, el Poble-sec i el Carmel.

Tots els barris del Pla de barris ofereixen aquest curs activitats extraescolars de caire artístic i científic. La manera de gestionar-les, l’oferta, les entitats col·laboradores i el grup d’edat al qual es dirigeixen varien d’un barri a un altre amb la voluntat de provar diferents metodologies. D’aquesta manera se n’avaluarà l’impacte posteriorment.

 Més informació al web de l'Ajuntament de Barcelona


AMB EL SUPORT DE 

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació