Colau rebutja projectar partits del Mundial de Qatar: «Hi ha un límit: és una dictadura»

El grup de Ciutadans havia reclamat que l'Ajuntament disposés un espai per seguir la selecció espanyola a la cita internacional, i l'alcaldessa de Barcelona ha animat la federació a desmarcar-se de l'esdeveniment

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en el ple d'aquest divendres
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en el ple d'aquest divendres | ACN / Blanca Blay
28 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 14:06h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebutjat facilitar un espai des de l'Ajuntament perquè la ciutadania pugui seguir els partits de la selecció espanyola de futbol durant el Mundial de Qatar 2022, que se celebrarà entre novembre i desembre. "Hi ha un límit: és una dictadura i no s'hi hauria de produir un mundial", ha etzibat la màxima representant de Barcelona en Comú, en resposta a la petició del grup municipal de Ciutadans.

En aquest sentit, la mateixa alcaldessa ha reivindicat que Amnistia Internacional l'ha catalogat com "el mundial de la vergonya" i ha advocat per sumar-se a ciutats com París o Marsella a l'hora de "rebutjar" que se celebri aquesta cita internacional esportiva en un país com Qatar. La líder del govern municipal ha ampliat la seva petició i ha reclamat a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que es "desmarqui" de la participació d'aquest mundial. 

Colau ha mencionat, a més, les condicions laborals precàries que van portar a la mort d'uns 6.500 treballadors durant la preparació de la fita a Qatar, segons els càlculs exposats pel diari The Guardian. També ha fet referència a la constant violació dels drets de les dones o dels membres del col·lectiu LGTBI. 

Tots aquests motius han estat la base per la qual Colau ha descartat destinar recursos públics a seguir la cita futbolística. Si bé ha reconegut que es mostraria "favorable" a habilitar espais perquè els seguidors poguessin seguir partits importants com "les finals" en ocasions importants, en aquest cas l'excepcionalitat que envolta el Mundial de futbol l'empeny a prendre una altra decisió. 
Arxivat a