Les terrasses d'Enric Granados tancaran una hora abans per reduir el soroll

L'Ajuntament de Barcelona demana responsabilitat als restauradors, a qui adverteix de la capacitat del consistori d'avançar una hora més el tancament si s'incompleix la normativa

Una de les terrasses del carrer d'Enric Granados, a l'Eixample
Una de les terrasses del carrer d'Enric Granados, a l'Eixample | Europa Press
NacióDigital
27 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 14:55h
Les terrasses del carrer d'Enric Granados hauran de tancar una hora abans a partir d'aquest divendres 28 d'octubre. Així ho ha anunciat el regidor del districte de l'Eixample, Pau González, aquest dijous al matí, quan també ha detallat que l'Ajuntament ja ha obert un total de 92 expedients per incompliments de la normativa de terrasses en aquest carrer durant el 2022. La mesura també s'aplica a partir d'aquest dijous a les places del Sol i Revolució, al barri de Gràcia.

Amb la nova mesura en marxa, els establiments hauran de recollir les taules i cadires a les onze de la nit de diumenge a dijous, una hora abans de la mitjanit, que era l'horari actual. Pel que fa als caps de setmana, és a dir, les nits de divendres i dissabte, l'hora de tancament serà les 12 de la nit, i no la una de la matinada. Els nous horaris, segons ha detallat González, no canviaran durant l'any.

"Aquestes mesures les adoptem per recuperar un equilibri entre restauració i vida veïnal que al carrer d'Enric Granados s'ha trencat", ha assegurat el regidor. A més, González ha dit que cal poder fer "complementària" l'activitat de les terrasses amb el descans dels veïns d'un carrer on hi ha gairebé més cadires a les terrasses que veïns empadronats. 

El regidor ha advertit els restauradors que l'Ajuntament té la capacitat d'avançar una hora més el tancament de les terrasses i els ha demanat responsabilitat per reduir els nivells de soroll. "Les normes s'han de complir, no cal esperar que l'Ajuntament et sancioni", ha remarcat González. 

Per la seva part, el Gremi de Restauració de Barcelona ha anunciat que recorrerà qualsevol reducció horària de les terrasses que aprovi el govern municipal, com la darrera que s’ha anunciat a Enric Granados aquest divendres. En un comunicat, els restauradors han criticat el model "del toc de queda" de l’Ajuntament, a qui acusen de no voler fer canvis quirúrgics, com diuen, sinó de "retallar l’horari a tot arreu" i de voler també reduir discoteques i bars musicals. El Gremi demanarà també empara al Síndic de Greuges "davant l’allau d’irregularitats que s’han comès durant la instrucció dels diferents expedients administratius".

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha manifestat que ha "liderat" el suport al Gremi de Restauració des de l'esclat de la pandèmia i ha indicat que aquest suport és "indiscutible". Colau ha replicat així al gremi -que s'ha queixat per la reducció horària de les terrasses en carrers com Enric Granados- i ha fet un advertiment: "Estem a favor de la restauració, li hem donat suport i li continuarem donant suport, però no serà a costa del descans dels veïns".
Arxivat a