Desplegament dels Mossos per evitar que un clan vengi la mort d'un dels seus membres a Sant Roc

Un home va morir d'un cop de test al cap diumenge i aquest dilluns ja s'han produït les primeres hostilitats: hi ha hagut un tiroteig, sense que consti cap ferit, a la plaça Camaron de la Isla

Macrooperatiu dels Mossos a Sant Roc.
Macrooperatiu dels Mossos a Sant Roc. | ACN
24 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 15:30h
L'assassinat d'un poderós clan de Sant Roc (Badalona) pot desfermar una onada d'accions venjatives. Aquesta, almenys, és la hipòtesi amb la qual treballen els Mossos d'Esquadra, que han desplegat al barri múltiples unitats d'ARRO per evitar disturbis. No obstant això, sembla que el cos no ha estat prou ràpid perquè aquest matí hi ha hagut un tiroteig a la plaça de Camaron de la Isla. Quan un grup d'investigadors s'ha desplaçat fins al lloc dels fets, només hi ha trobat tres bales. Ni rastre de cap ferit.

El clan en qüestió, arrelat a Sant Roc des de fa anys, es coneix amb el nom de Los Pelúos i és molt nombrós. El mort, de 49 anys i molt conegut al barri, era mecànic. Segons ha pogut saber La Vanguardia, el seu assassinat es va produir diumenge arran d'una discussió per la reparació d'un cotxe amb un home que era al seu pis, al número 96 del carrer Córdoba.

El van matar d'un cop de test al cap
A la disputa entre els dos homes, s'hi va sumar un tercer, l'homicida -de 35 anys-, que també era present al lloc dels fets. L'assassí era amic de l'interpel·lat i fruit de l'escalada de tensió en la baralla, va decidir tirar-li un test al cap al membre del clan. El cop li va facturar el crani i li va provocar la mort de manera pràcticament instantània.

El cos de policia català va rebre l'avís de la discussió al voltant de les 22:00 de la nit, però quan van arribar a l'habitatge, l'home ja era mort. Poc després, van poder arrestar el seu homicida. Els serveis d'emergència tampoc van trigar a arribar, però va ser en va. Ara, l'Àrea de Recerca Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord s'ha fet càrrec de la recerca per corroborar la motivació del crim.