1 de 10
coronavirus

Salut aposta per no retirar la mascareta al transport públic

El conseller Manuel Balcells preveu un hivern epidemiològic "complicat" per la coincidència de la grip, la Covid i altres virus

El conseller de Salut, Manel Balcells, al CAP Ramon Turró de Barcelona | ACN / Eli Don
per L.G., Barcelona, Catalunya | 24 d'octubre de 2022 a les 13:35 |
El conseller de Salut, Manuel Balcells, ha assegurat que des de Catalunya no es proposarà al Consell Interterritorial estatal de Salut l'eliminació de l'obligatorietat de la mascareta al transport públic. Ho ha justificat afirmant que els experts li diuen que vagi amb cautela i ell mateix creu que és "prudent" portar-la en aquells llocs amb molta concentració de gent.

A més, ha fet una crida a la vacunació, ja que ha assegurat que és essencial. Balcells ha mencionat que un dels problemes durant la pandèmia és que hi havia moltes "veus dissonants" i això confonia la població, per això vol buscar un consens científic "i després posar les normes". Per aquest motiu, ha convocat el Consell Assessor de la Covid, que preveu que es pugui reunir la setmana vinent per trobar un consens sobre la situació i possibles escenaris, segons ha explicat a Catalunya Ràdio.Per altra banda, Balcells ha dit que cal esperar un hivern "complicat" epidemiològicament per la coincidència de la grip, la Covid i altres virus, com el sincital infantil. Tot i això, ha afegit que no es preveu que sigui "de gran agressivitat" des del punt de vista de la patologia provocada per la Covid. El conseller ha alertat també que sense pressupostos, que ha definit com una "necessitat", s'hauria de fer "mans i mànigues" per respondre a les necessitats.El conseller ha afirmat que ha acceptat el càrrec amb la voluntat d'impulsar una transformació en el sistema de salut per tal de donar resposta a les mancances que presenta. Ha afegit que posant-hi només diners aquestes no se solucionaran sinó que ha apostat també per fer les coses diferent. Balcells ha reconegut "matisos interessants" entre ell i l'exconseller Josep Maria Argimon pel que fa a les respostes a donar a un diagnòstic sobre el sistema que ha assegurat que sí que comparteixen.


Entre d'altres, ha fet referència a les prioritats, entre les que ha situat la situació dels professionals. En aquest sentit, ha dit que no només en falten sinó que estan cansats i "insuficientment ben tractats". També com enfocar l'atenció sociosanitària, social i residencial i posar en valor la recerca. Sobre la manca de metges, ha afirmat que també s'ha d'aconseguir que deixin de fer funcions burocràtiques que no els pertoquen. Altres temes a abordar són la necessitat de reduir les llistes d'espera i millorar l'atenció de la salut mental.

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

Participació