El Barça en té prou amb 20 minuts per deixar clar que no renuncia a la Lliga

Els blaugrana sentencien l'Athletic Club (4-0) per la via ràpida, mantenen distàncies amb el Reial Madrid i centren els esforços ja en el miracle a la Champions

Dembélé marcant el primer gol contra l'Athletic Club
Dembélé marcant el primer gol contra l'Athletic Club | FCB
23 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 23:07h
Nit plàcida al Camp Nou. 20 minuts han estat suficients perquè el Barça asseguri tres punts més contra l'Athletic Club (4-0) i deixi clar que, malgrat la desfeta al Clàssic contra el Reial Madrid, no renuncia al títol de Lliga. Els gols d'Ousmane Dembélé, Sergi Roberto i Robert Lewandowski han deixat ràpidament fora del partit uns bascos entrenats per Ernesto Valverde, que tornava a una casa de la qual no se'n guarda un bon rècord per haver rebut algunes de les humiliacions més grans a la Champions League dels últims temps.

Si bé el partit ha estat força senzill de resoldre, els de Xavi Hernández no han pogut tenir la festa completa per la lesió de Gavi. Sobre la mitja hora de partit, la jove promesa blaugrana -aquesta mateixa setmana ha rebut el premi a millor jove de la temporada passada- ha hagut d'abandonar el terreny de joc després d'una duríssima entrada que per l'àrbitre no ha estat considerada ni falta. La cirereta al marcador l'ha posada Ferran Torres en els últims minuts del partit, que també han estat protagonitzats per la lesió de Sergi Roberto.

El Barça tanca així una setmana amb dues victòries seguides al Camp Nou que han recuperat les bones sensacions que van quedar esguerrades per la decepció a la Champions League i la derrota al Santiago Bernabéu. Ara, els de Xavi ja centren tots els seus esforços en el partit contra el Bayern de Munic aquest dimecres en què esperen un miracle per poder seguir vius a la màxima competició europea.

No només s'ha de guanyar als alemanys, sinó que necessiten que l'Inter de Milà -que juga abans i podria deixar eliminats els blaugrana abans de començar el partit- perdi contra la ventafocs del grup, el Viktoria Pilsen. Si això no passa, el Barça serà matemàticament d'Europa League per segon any consecutiu, amb també unes conseqüències econòmiques preocupants.