Els centres esportius municipals fan front a l'increment de l'energia

S'injecten més de cinc milions d'euros i s'aposta per la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques

La factura energètica s'ha disparat als centres esportius municipals
La factura energètica s'ha disparat als centres esportius municipals | Ajuntament de Barcelona
NacióDigital
21 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 18:45h
S’injectaran més de cinc milions d’euros extraordinaris als centres esportius municipals (CEM) per cobrir de manera urgent l’impacte de la factura energètica en aquests equipaments. L’objectiu és resoldre les dificultats de gestió econòmica amb les quals s’han anat trobant els gestors dels CEM darrerament a causa de l’augment de la despesa pel preu de la llum i el gas.

A més, s’ha estat treballant amb els gestors en altres actuacions a mitjà termini, totes encaminades a un mateix objectiu: guanyar eficiència, reduir la despesa energètica i fer més sostenibles les instal·lacions esportives municipals.

Entre les actuacions destaca el desplegament d’un pla per instal·lar plaques solars fotovoltaiques en diferents centres esportius municipals. En total es preveu actuar en onze equipaments esportius municipals i les instal·lacions que s’hi col·locaran sumaran 12.920 m2 de plaques solars fotovoltaiques, en el marc del programa MES Barcelona, amb una potència d’1,55 MWp, que equival al consum de 2.000 llars, i que els permetrà, a més, dependre menys de la xarxa elèctrica convencional i de les fluctuacions dels preus de l’energia.

Un altre dels projectes és un recull de propostes de present i de futur per al desenvolupament de bones pràctiques d’eficiència energètica en l’ús de les instal·lacions esportives municipals. Amb aquesta estratègia, impulsada per l’Institut Barcelona Esports (IBE) i els gestors de les instal·lacions, es vol reduir la despesa energètica dels equipaments amb accions vinculades a la gestió i el funcionament de les instal·lacions i amb mesures vinculades a millores en instal·lacions tècniques, envolupants dels edificis, sistemes de producció d’energia, etc.

En aquestes propostes també es preveu implicar les persones usuàries dels equipaments esportius mitjançant iniciatives de difusió i conscienciació per buscar la seva complicitat en aquesta lluita contra l’emergència climàtica i la crisi energètica.

Totes aquestes mesures s’han presentat i s’han debatut en una trobada amb els gestors dels centres esportius municipals amb el lema “Impuls per a la sostenibilitat energètica dels equipaments esportius”.