El model Superilla Barcelona s'expandeix arreu del món

La Cimera Mundial d’Alcaldes C40 reconeix l'èxit del model Superilla Barcelona

El model Superilla Barcelona s'estén arreu del món
El model Superilla Barcelona s'estén arreu del món | Ajuntament de Barcelona
NacióDigital
21 d'octubre del 2022
La Cimera Mundial d’Alcaldes C40 reconeix el model Superilla Barcelona com una experiència d’èxit de transformació de la ciutat i una referència internacional. Capitals mundials com Berlín, Viena, Rotterdam, Bogotà o Los Angeles ja han adaptat i aplicat aquest model, que els darrers dos anys ha despertat l’interès de més de 250 ciutats i països, que han sol·licitat als serveis tècnics de l’Ajuntament informació detallada del model Superilla Barcelona.


Barcelona ha compartit el seu model Superilla a la Cimera Mundial d’Alcaldes C40, celebrada a Buenos Aires del 19 al 21 d’octubre, en què també s’han explicat altres experiències de referència per avançar cap a ciutats més verdes i habitables, com la 15-Minute City de París, els Low Traffic Neighborhoods de Londres o la Strade Apperte de Milan.

També s’han pogut conèixer més en detall altres projectes de ciutat que han començat a aplicar el model Superilla Barcelona després d’un treball de cooperació tècnica entre ajuntaments.
 

El model Superilla Barcelona dona preminència als vianants. Foto: Ajuntament de Barcelona


Els projectes inspirats en la capital catalana, que busquen guanyar espai verd i per a vianants, reduir la contaminació i el vehicle privat, impulsar el transport públic i potenciar l’economia de proximitat són els següents:

 Park Blocks (Los Angeles)
 Barrios Vitales (Bogotà)
 Kiezblocks (Berlín)
 Superbloc Oude Westen (Rotterdam)
 Supergrätzl (Viena)

 Més informació al web de l'Ajuntament de Barcelona