Ciutadans expulsa Paco Sierra després que s'hagi autoproclamat líder del partit a Barcelona

El partit afirma que el regidor ha intentat integrar-se a les llistes electorals d'altres formacions per a les municipals del 2023 i reitera la confiança en l'actual presidenta local, Luz Guilarte

Paco Sierra i Carina Mejías, de Ciutadans.
Paco Sierra i Carina Mejías, de Ciutadans. | ND
NacióDigital
20 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 19:35h
La direcció de Ciutadans ha expulsat Paco Sierra del grup municipal taronja a l'Ajuntament de Barcelona. Segons un comunicat difós pel partit, la decisió s'ha pres després que Sierra hagi registrat un escrit al consistori "amb el qual pretén autoproclamar-se president i canviar així la configuració del grup".

La formació lamenta l'operació feta "a esquenes" de la direcció i la "manca de compromís" amb el partit i la direcció reitera la confiança en l'actual presidenta i alcaldable, Luz Guilarte, per a continuar liderant el projecte de Ciutadans a Barcelona. D'altra banda, el comunicat de la formació també recull que el partit ha tingut notícia que Sierra ha intentat integrar-se a les llistes electorals d'altres formacions de cara a les municipals de 2023.

Ciutadans ha hagut d'afrontar moviments interns en els darrers mesos, com ara la recent sortida de Celestino Corbacho, que s'ha retirat per motius personals, però també la marxa de Marilén Barceló a finals de maig del 2021 per desavinences amb el grup. De fet, Barceló va demanar integrar-se llavors al grup de Barcelona pel Canvi (ara Valents), però l'Ajuntament li ho va impedir. Així, tècnicament és regidora no adscrita, tot i que circumscriu les mateixes votacions que Valents.

Per la seva part, Sierra ha defensat el seu compromís amb el partit: "Mai he militat en cap altra formació no penso fer-ho". El regidor ha explicat que la seva intenció era donar un impuls al grup reconfigurant-lo perquè funcionés millor, i que això implica el cessament del coordinador municipal: "No és un cop d'estat".

A més, Sierra ha detallat que va comunicar la seva posició el dilluns a la presidenta Guilarte i que, com que ella no va estar-ne d'acord, van sotmetre a votació la distribució dels càrrecs. Això comportava que Guilarte deixés de ser presidenta i n'assumís el càrrec Sierra, mentre que la regidora Noemí Martín era portaveu. "El partit ho veu com un cop d'estat, Noemí i jo entenem que és l'exercici democràtic, que funciona per majoria".
 
Arxivat a