El TSJC avala la composició del tribunal que va jutjar la mesa del Parlament

La sala 77 desestima el moviment d'última hora de la Fiscalia contra la recusació del magistrat Carlos Ramos

Torrent, Costa, Campdepadrós i Delgado, durant el judici contra la mesa del Parlament al TSJC
Torrent, Costa, Campdepadrós i Delgado, durant el judici contra la mesa del Parlament al TSJC | ACN
19 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 16:05h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat aquest dimecres la composició del tribunal que va jutjar Roger Torrent i l'antiga mesa del Parlament. La sala 77 ha desestimat l'incident de nul·litat que va presentar la Fiscalia poc abans del judici contra els membres independentistes de l'òrgan rector de la cambra. El ministeri fiscal va fer un moviment sorprenent per mirar de revertir la recusació contra el magistrat Carlos Ramos i aconseguir que continués al tribunal en el lloc de Francisco Segura.

El judici es va fer igualment, encara que la composició del tribunal estava en dubte, i finalment la sala 77 ha decidit no admetre la petició del fiscal. En els pròxims dies es faran públics els arguments. La decisió s'ha adoptat per majoria i compta amb dos vots particulars. 

D'altra banda, la sala també ha rebutjat un incident d'execució presentat per Josep Costa amb relació a la designació del magistrat substitut del president del TSJC, Jesús María Barrientos, com a membre del tribunal que va jutjar la mesa.

La sala 77 considera que un cop resolta la recusació i apartat el magistrat Barrientos, la decisió ja queda automàticament executada. Costa, que es defensava a ell mateix, no va assistir al seu judici, cosa que qüestiona les garanties de la vista oral que es va celebrar a finals de setembre.

El judici es va fer els dies 27, 28 i 29 de setembre i, malgrat tots els entrebancs, el tribunal es va negar a ajornar-lo. "S'ha de ser valent", va sentenciar el president del tribunal, Carlos Mir. Els acusats van negar la desobediència i van defensar que al Parlament s'hi ha de poder parlar de tot. Els testimonis, entre els quals el secretari general del Parlament i el lletrat major, van assegurar que les resolucions tramitades per la mesa no anaven en contra de les directrius del TC. El cas està pendent de sentència.