Gairebé 15 hores sense llum: el malson de 200 veïns de Torre Baró que es repeteix mes i mig després

Una avaria deixa un grup de residents d'aquest barri perifèric desconnectats de la xarxa elèctrica durant tota la nit mentre Endesa defensa que no ha pogut actuar abans per impossibilitat de treballar a la via pública amb cotxes aparcats

Veïns de Torre Baró es queden 15 hores sense llum per una avaria
Veïns de Torre Baró es queden 15 hores sense llum per una avaria | AVV Torre Baró
19 d'octubre del 2022
Actualitzat a la 13:01h
Dos-cents veïns de Torre Baró han patit un tall elèctric d'entre 14 i 16 hores durant la nit del dimarts al dimecres. Tal com ha comunicat Endesa, la companyia elèctrica a càrrec de la xarxa, el tall s'ha degut a una "desconnexió d'una línia de mitjà tensió" soterrada a l'Avinguda Escolapi Càncer.
 
Tot i que Endesa assegura a NacióDigital que l'avaria està activa des de les 23 hores d'aquest dimarts, els veïns del barri denuncien que el tall es va iniciar hores abans, entre les 19.30 i les 21.30 del vespre. I, de fet, els veïns han compartit a les xarxes captures de pantalla de la informació que el dimarts al vespre els indicava que s'havia registrat a les 22.15 h. 

En aquest sentit, la companyia assegura que ha estat treballant des de llavors, però que no ha estat fins que s'han retirat els vehicles aparcats a la via pública que no han pogut començar amb la reparació in situ i a foradar el carrer per arribar al cablejat afectat. De fet, Endesa ha confirmat a aquest diari que l'avaria ha quedat resolta a les 11.29 hores d'aquest dimecres al matí, gairebé 15 hores després d'iniciar-se. 

Membres de l'Associació de Veïns de Torre Baró han explicat a NacióDigital durant el matí que ningú els havia informat de quin era el problema de l'avaria, que ha afectat veïnes amb dependència elèctrica. De fet, al barri hi ha diverses persones que requereixen un respirador per sobreviure i el tall de llum ha afectat la seva salut durant la nit. A més, Torre Baró és un barri on el transport públic no arriba durant les hores nocturnes i amb una distància considerable del CAP. En aquest sentit, el Jose, un dels representants de l'associació, denuncia que ningú els digui res ni doni explicacions

Endesa ha lamentat la impossibilitat d'instal·lar un grup electrogen al carrer afectat mentre l'avaria no es resolia. "No hi cabia perquè el carrer és molt estret i s'ha hagut d'esperar a la reparació manual", han dit fonts de la companyia a aquest diari. Un fet que els veïns confirmen però que atribueixen a les obres del carrer Castelldefels, que impedeixen la col·locació de l'aparell generador. 

L'avaria d'aquest dimarts se suma a la que el barri va viure a finals d'agost. En aquell moment, també 200 veïns de l'avinguda Escolapi Càncer van estar-se durant hores sense llum. L’avaria, segons va indicar la companyia, en aquell cas es va produir per la desconnexió d'una línia elèctrica que alimenta parcialment part del districte de Nour Barris.
Arxivat a