El PSC denuncia «interferències polítiques» als Mossos després de la destitució d'Estela

Els socialistes demanen la compareixença del conseller Elena al Parlament i subratllen el "fracàs" del Govern en la gestió de la policia catalana

17 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 14:11h
Pere Aragonès i Salvador Illa, al Parlament.
Pere Aragonès i Salvador Illa, al Parlament. | Adrià Costa
Primeres reaccions de l'oposició a la destitució de Josep Maria Estela com a comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, després que transcendissin les desavinences entre el màxim responsable orgànic de la policia catalana i el conseller Joan Ignasi Elena i la cúpula d'Interior. El PSC ha considerat com un "fracàs" la gestió que està fent el Govern dels Mossos i ha denunciat la "manipulació" del cos policial. "És obvi que hi ha interferències polítiques als Mossos", ha afirmat la portaveu dels socialistes, Elia Tortolero, després de la reunió de la direcció del partit.

El PSC reclama la compareixença del conseller Elena al Parlament un cop s'ha certificat el relleu del cinquè comissari en cap en cinc anys. "Li demanen que aturi la manipulació i assumeixi responsabilitats", ha expressat la portaveu de la formació, que ha denunciat que la crisi a Interior "està perjudicant la imatge" tant dels comandaments policials com de la institució. "Aquest és un Govern que fa aigües amb els pressupostos i també amb els Mossos", ha reblat Tortolero.

Perquè, al marge del cas Estela, els socialistes han posat l'accent en els pressupostos de la Generalitat. El partit de Salvador Illa demana que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, presenti el projecte dels comptes públics com més aviat millor. "No sabem què espera. Li demanem que deixi de marejar més el país", ha apuntat la portaveu socialista, que ha recordat que el seu partit vol negociar els pressupostos, però no concedirà "un xec en blanc".Tortolero ha recordat que tant Aragonès com Oriol Junqueras, president d'ERC, havien expressat en el passat que una pròrroga pressupostària era dolenta per a Catalunya.

A l'espera que el primer secretari dels socialistes catalans es reuneixi aquesta setmana amb el president de la Generalitat -el líder d'ERC va preferir mantenir el primer contacte després de la constitució del nou Govern amb Jéssica Albiach, d'En Comú Podem-, el PSC ha insistit a Aragonès que ha de tenir en compte la seva situació de minoria parlamentària: "No ha d'oblidar que el PSC és el primer partit de Catalunya". En el discurs públic, la formació d'Illa vol separar la negociació dels pressupostos catalans de la dels comptes estatals.