La Comissió Europea activa préstecs per valor de 2.000 milions d'euros en ajudes a Ucraïna

És la primera entrega d'un paquet de crèdits anunciada a finals de setembre, que atorgarà fins a 5.000 milions d'euros al país en guerra

Un edifici destruït pels bombardejos, al nord de Kíiv
Un edifici destruït pels bombardejos, al nord de Kíiv | ACN
NacióDigital
12 d'octubre del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 18:05h
La Comissió Europea ha anunciat aquest dimecres que activarà préstecs per 2.000 milions d'euros per donar suport financer a Ucraïna. L'ajuda forma part de la primera entrega de crèdits anunciada a finals de setembre per part del mateix executiu europeu, un paquet valorat en un total de 5.000 milions d'euros. D'aquesta manera, la Unió Europea eleva a 3.000 milions d'euros l'ajuda en forma de préstecs que ha posat a disposició d'Ucraïna durant la segona meitat d'aquest any (fins ara Kíiv n'havia rebut mil).

Pel comissari encarregat del pressupost i l'administració, Johannes Hahn, "el finançament europeu és una altra forma que tenen els estats membres d'expressar la seva solidaritat a Ucraïna". Més enllà d'aquest paquet, la Comissió també ha detallat que afegirà 11.000 milions d'euros als fons Next GenerationEU, destinats a impulsar la recuperació després de la crisi de la Covid-19.

Des de la posada en marxa del programa el juliol de 2021, l'executiu ha activat 157.600 milions d'euros. Tant les ajudes a Ucraïna com els recursos destinats als Next GenerationEU s'han obtingut a través de bons amb venciments a set i vint anys.