La piscina Sant Jordi de Barcelona es manté tancada i sense data d'obertura

La direcció assegura que les instal·lacions de l'Eixample són "segures" i mantenen obertes els espais de fitness i d'activitats dirigides, després que l'ensorrament del sostre només afectés la planta de la piscina

Irene Montagut
11 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 17:58h
La Piscina Sant Jordi, a l'Eixample de Barcelona
La Piscina Sant Jordi, a l'Eixample de Barcelona | Piscina Sant Jordi
La piscina Sant Jordi es troba tancada després que aquest dilluns al matí s'ensorrés part del sostre: van caure uns 15 metres de les plaques del fals sostre instal·lat a l'equipament esportiu. Tota la superfície del sostre estava coberta amb unes malles protectores perquè s'havien de fer unes obres de remodelació que ja estaven aprovades, asseguren des de la direcció de la piscina i la Federació Catalana de Natació.

L'Ajuntament de Barcelona, titular de la piscina, ha afegit que les obres estan en procés de licitació. Les malles van aguantar les plaques despreses i per això no van caure ni a terra ni a dins l'aigua. El succés no va comportar cap ferit.

Dilluns a la tarda es van mantenir reunions amb l'equip d'arquitectes que estan elaborant un informe tècnic sobre la situació de la instal·lació. L'objectiu és tornar a obrir la piscina com més aviat millor però "amb totes les garanties de seguretat".

Des de la direcció insisteixen que la instal·lació "és del tot segura" i és per això que l'espai dedicat al fitness i les sales d'activitats dirigides continuen obertes al públic i funcionen amb normalitat. De moment, com a mesura de seguretat, s'ha decidit tancar els accessos dels vestíbuls de la planta de la piscina i els accessos dels vestidors, masculins i femenins, a la mateixa planta. També s'ha prohibit circular per la sala de la piscina (platja i grades) a tot el personal (laboral o de serveis externs) a excepció dels tècnics relacionats directament amb el projecte de l'obra.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona ha indicat que des del moment de l'incident, l'equip d'arquitectes junt amb responsables municipals i els agents implicats estan treballant per avaluar la situació i determinar quines són les actuacions necessàries per resoldre "immediatament" la situació.

Pel que fa al projecte de remodelació previst, els tècnics avaluaran també com afecta l'incident a les instal·lacions i a les actuacions que hi havia previstes, per determinar si cal fer alguna modificació al projecte.

La piscina és de titularitat municipal i es va construir el 1966 amb 50 metres de llargada, la distància olímpica, la primera que hi havia en territori espanyol. Actualment, té uns 3.500 abonats, dels quals aproximadament 1.500 són usuaris de la piscina.

Arxivat a