Barcelona revoca les multes imposades per incompliment de les normes Covid

Es retornaran els imports abonats a l'Ajuntament, de manera total o parcial, durant l'estat d'alarma i els períodes de limitacions posteriors

L'Ajuntament tanca d'aquesta manera els expedients sancionadors que quedaven oberts a la ciutat
L'Ajuntament tanca d'aquesta manera els expedients sancionadors que quedaven oberts a la ciutat | Adrià Costa.
Victor Rodrigo
11 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 9:34h
Totes les sancions imposades a Barcelona en el marc de l'incompliment de les normes i limitacions dictades per la Generalitat de Catalunya per frenar la pandèmia han quedat revocades. La decisió del consistori va ser publicada aquest dilluns al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), com es pot consultar a la Diputació de Barcelona. Així doncs, l'Ajuntament tanca d'aquesta manera els expedients sancionadors que quedaven oberts a la ciutat en conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional contra les limitacions i normes aplicades durant l'estat d'alarma i períodes posteriors.

Què passarà? Segons el text publicat, es retornaran els imports abonats de manera total o parcial, a més d'informar el ciutadà afectat com podrà procedir per tal de recuperar aquests diners cobrats per l'administració.

El Tribunal Constitucional va concloure el juliol de 2021, molt dividit, que el confinament total adoptat pel govern espanyol en el primer estat d'alarma va ser inconstitucional. Després d'un debat intens, l'alt tribunal va aprovar la ponència presentada pel magistrat conservador Pedro González Trevijano, que sostenia que el confinament general va suposar una suspensió de drets fonamentals -concretament del dret de circulació- que no tenia empara en l'estat d'alarma, sinó que necessitava un estat d'excepció. 

Revocació de les sancions C... by Naciodigital



Arxivat a