Això és el que els militars espanyols han ensenyat als ucraïnesos en un mes a Saragossa

Unes missions d'instrucció militar contra l'ofensiva russa que tenen com a objectiu aportar a l'exèrcit ucraïnès més capacitat operativa en el vessant armamentístic

Militars ucraïnesos a la Base Àeria de Saragossa
Militars ucraïnesos a la Base Àeria de Saragossa | Ministeri de Defensa
NacióDigital
08 d'octubre del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 18:03h

Formació antiaèria. Ara farà un mes que una vintena de militars ucraïnesos van arribar a la Base Aèria de Saragossa per començar a aprendre a utilitzar armes i sistemes antiaeris com a iniciativa del paquet de compromisos de suport a Ucraïna per part del govern espanyol. 

Unes missions d'instrucció militar contra l'ofensiva russa que tenen com a objectiu aportar a l'exèrcit ucraïnès més capacitat operativa en el vessant armamentístic, a més d'actuar com a element dissuasori. En aquesta línia, està previst que arribi un nou batalló a partir de l'1 de novembre abans que l'anterior torni al front de guerra.

"Espanya se sent molt propera Ucraïna i els donarem suport fins que guanyin la guerra", ha afirmat la ministra de Defensa, Margarita Robles. "La seva estada aquí és per a nosaltres una mostra del nostre reconeixement i admiració. Tot el poble ucraïnès heu demostrat ser braus i heroics", ha destacat Robles. 

Per la seva banda, el comandant dels efectius ucraïnesos, Dimitri Shelekhov, ha agraït la solidaritat i col·laboració d'Espanya en aquestes classes militars, així com en l'enviament de material i assistència mèdica al seu país. 

En aquest sentit, l'ajuda a Ucraïna per part de l'Estat espanyol s'ha concretat en una trentena d'avions, amb transport de material i personal, prop d'una vuitantena de camions i dos vaixells.