El Barça perd a Milà i el fantasma de l'Europa League ja treu el cap

L'equip de Xavi no ha mostrat la seva millor versió i no ha sabut transformar la possessió en gols (1-0)

Pedri, envoltat de rivals de l'Inter
Pedri, envoltat de rivals de l'Inter | FCB
Marc Orts
04 d'octubre del 2022
Actualitzat el 06 de novembre a les 12:56h
El Barça ha perdut a domicili la primera final contra l'Inter de Milà per 1 gol a 0 i el pas a vuitens de final de la Champions és ara més complicat que mai. El conjunt blaugrana no s'ha trobat al Giuseppe Meazza i no ha aconseguit traduïr la possessió en ocasions de perill. I encara menys en gols.

Ambdós equips s'han presentat empatats a la segona posició del grup C, amb tres punts cadascun, i també a baixes, sense la parella de centrals titular a la banda blaugrana, amb Araujo i Koundé a la infermeria, ni la columna vertebral a la interista, amb Brozovic i Lukaku igualment lesionats. Xavi tampoc ha pogut disposar de Bellerín, Depay i de Jong.

El partit ha començat amb el guió previst. Finalment, sense sorpreses tàctiques i amb Sergi Roberto en una defensa de 4. El Barça monopolitzant la possessió i l'Inter recollint-se a la seva meitat del terreny de joc, esperant a poder escapar-se al contraatac. Ha estat, però, en un dels pocs atacs posicionals del conjunt italià, que ha pogut arribar la primera mala notícia pels interessos culers. El davanter Correa ha fet rebotar la pilota a la mà desenganxada d'Èric García a dins l'àrea. Quan tot semblava indicar que el VAR determinaria la pena màxima, però, la nova tecnologia de detecció digital dels fores de joc ha fet desestimar aquesta opció. La jugada quedava invalidada per centímetres.

Els primers 45 minuts, el matx ha estat on els locals han volgut. El Barça ha tingut la pilota, però només s'ha apropat a la porteria d'Onana mitjançant les arrancades individuals de Dembélé i amb la pilota parada. L'Inter no ha tingut més ocasions que els culers, però s'han mostrat còmodes amb el fet que passessin poques coses a les àrees. Si bé, ha estat al temps de descompte quan el migcampista turc Calhanoglu ha fet pujar l'1 a 0 al marcador amb un excels xut ras, molt ben col·locat a la base del pal dret de Ter Stegen.

Xavi no ha aconseguit canviar la dinàmica a la sortida del descans i la segona part ha estat un calc de la primera. El pas dels minuts ha fet que l'Inter hagi anat reculant encara més, però el Barça no ha sabut superar la muralla defensiva que ha plantejat Inzaghi. Pedri ha aconseguit fer arribar la pilota al fons de la porteria al minut 67, però una mà prèvia d'Ansu Fati, que tot just acabava d'ingressar al terreny de joc, ha fet tornar a actuar al VAR per anul·lar l'1 a 1 que l'àrbitre havia decretat en primera instància. El partit podria haver acabat amb un empat si l'àrbitre hagués considerat penal unes mans de Dumfries a l'interior de l'àrea al darrer moment, però no ha estat així.

El partit es plantejava com l'anada d'una eliminatòria per accedir als vuitens de final, donant per feta la primera posició del Bayern de Munic i al Viktoria Pilsen per mort -i així s'ha confirmat amb la maneta dels bavaresos als txecs (5-0)-. Després de la derrota, ara falta la tornada al Camp Nou, que es disputarà el dimecres vinent. Serà l'última oportunitat del Barça per restablir la igualtat pel que fa a la lluita per la segona posició del "grup de la mort" i mantenir-se amb opcions de seguir amb vida a la Lliga de Campions