Les estrenes de sèries de l'octubre a Netflix, Disney, HBO o Amazon que no et pots perdre

Les plataformes presenten moltes més novetats de costum: noves produccions sobre assassins en sèrie, una finlandesa amb escenari a Barcelona o la història sobre el foc de Notre Dame

Diverses de les sèries d'estrena d'aquest mes
Diverses de les sèries d'estrena d'aquest mes | ND
04 d'octubre del 2022
Actualitzat a la 13:39h

Nou mes, nova fornada d'estrenes a les plataformes. Netflix, Amazon Prime, Filmin, HBO Max i companyia preparen un conjunt de novetats per a les pròximes quatre setmanes que promet fer les delícies per als amants de les sèries. Aquest octubre arriben moltes més produccions noves que en temporades anteriors, amb novetats en tots els gèneres: des de comèdies, thrillers futuristes o una sèrie finlandesa de Filmin... amb escenari a Barcelona.

La gran inundación (Netflix) - 3 d'octubre
Una de les apostes europees més interessants que recull la plataforma reina en el seu catàleg d'estrenes. Basada en fets reals, explica la història que va viure Polònia el 1997 amb la gran inundació que va patir la ciutat de Breslau. Els científics i autoritats locals prenen la decisió de salvar la ciutat mentre els pobles i camps circumdants han de ser sacrificats.


Enemiga del pueblo (Filmin) - 4 d'octubre
Una periodista de Finlàndia es converteix en l'enemiga del poble quan escriu críticament sobre un exjugador de futbol adorat a una ciutat del país. L'heroi, que sembla estar involucrat en tripijocs de criptomonedes, apareix mort a casa seva a Barcelona, concretament a la seva piscina a la vora del Mediterrani. A partir d'aquell moment la periodista es converteix en l'objectiu d'una campanya ferotge d'assetjament i desprestigi.


The Bear (Disney+) - 5 d'octubre
Un jove xef procedent del món de l'alta cuina torna a Chicago per portar la botiga de sandvitxos de la família. Aquesta comèdia promet és una de les més entretingudes de l'últim trimestre de l'any, en la seva manera d'abordar el classisme, els llaços familiars i la suposada reculada social que es pateix en fer un pas enrere en qüestions laborals.


The Midnight Club (Netflix) - 7 d'octubre
Nova sèrie de Mike Flanagan (responsable de la gran minisèrie que va arrasar a la plataforma, Missa de mitjanit), que aquesta vegada estarà basada en les novel·les de Christopher Pike. Set pacients terminals que viuen a l'hospici Rotterdam Home comencen a reunir-se a mitjanit per explicar històries de por. A partir d'aquesta premissa, la trama avançarà en diferents escenaris i personatges.


Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes (Netflix) - 7 d'octubre
Netflix estira el xiclet de l'immens èxit recollit amb la sèrie sobre l'assassí en sèrie Jeffrey Dahmer (que supera les 200 milions d'hores de reproducció a tot el planeta) i presenta una sèrie documental amb les seves gravacions reals. Recurs repetit en altres produccions del mateix calibre, com Ted Bundy o John Wayne.


Los 8 de Irak (Movistar+) - 10 d'octubre
Movistar explica Fátima Lianes en el primer metratge per explicar un dels episodis més cruents de les forces militars d'Espanya. Aquesta producció explicarà l'atac més gran contra els agents del servei d'intel·ligència espanyol, que van ser víctimes d'una emboscada el 29 de novembre del 2003 a l'Iraq. Dinou anys després, els qui van viure aquells dies i van treballar amb els agents detallaran i rememoraran aquest tràgic esdeveniment.


Candy (Disney+) - 12 d'octubre
El món de les plataformes viu una onada de produccions sobre assassins, sobre la crònica negra nord-americana i els psychokillers. Aquesta nova sèrie, ara per a Disney (prové de Hulu) estarà ambientada al Texas del 1980. Explicarà la història real de l'assassina Candy Montgomery i la seva víctima, Betty Gore, en una remesa de 5 capítols.


The Watcher (Netflix) - 13 d'octubre
Nova sèrie de terror que aterra a Netflix, de la mà productora del gegant Ryan Murphy -encara que no forma part del seu guió ni direcció-. Una família intenta construir la casa dels seus somnis, però acaba envoltada d'una situació tenebrosa. Inspirada en la història real de la tristament cèlebre casa de Nova Jersey.


Shantaram (Apple TV+) - 14 d'octubre
Els responsables de la sèrie de The Punisher presenten aquesta producció basada en una novel·la de Gregory David Roberts que va aglutinar molts èxits als EUA. Un addicte a l'heroïna, interpretat per Charlie Hunnam, intenta fugir del seu passat marxant a Bombai. Des d'allà intentarà refer la seva vida, però tots els seus malsons i pecats el perseguiran fins al final.


Sagrada Família (Netflix) - 14 d'octubre
En un barri on res no és el que sembla, quatre veïnes forjaran una forta amistat amb un denominador comú, són mares. La seva relació sembla perfecta, fins que el passat d'una ho canvia tot. És aleshores quan descobrirem del que és capaç una mare per protegir la seva família, el més sagrat que té. Nova producció del mexicà Manolo Caro, director de peces per a Netflix com La casa de les flores i Alguien tiene que morir.


Notre-Dame, la part du feu (Netflix) - 19 d'octubre
Sèrie de ficció francesa que segueix la història de la nit del 15 d'abril del 2019 a la Catedral de Notre-Dame al costat dels bombers i l'impacte que va tenir en diferents personatges de França. La trama va des de l'incendi com a tal, a les conseqüències ia les vides dels protagonistes que el van viure en primera persona.


The Peripheral (Amazon Prime) - 21 d'octubre
Aposta ambiciosa d'Amazon Prime a un thriller futurista. Flynne Fisher (Moretz) és una dona que intenta mantenir unida la seva trencada família en un racó oblidat de l'Amèrica del futur, un país en decadència i amb bretxes socials cada cop més grans. Basada en el llibre de William Gibson, compta a la seva producció amb els creadors de Westworld.


Star Wars: Tales of the Jedi (Disney+) - 26 d'octubre
Sèrie d'animació de l'univers d'Star Wars que s'emmarca en l'estil i les trames de Clone Wars, la seva producció de més èxit fora de les pel·lícules canòniques. Aquesta fornada d'episodis explicaran diverses històries, com la joventut del Comte Dooku, l'adolescència de Qui Gonn Jin o l'entrenament d'Ahsoka Tano a les ordres d'Anakin Skywalker.


El Inmortal (Movistar+) - 27 d'octubre
Els directors Rafa Montesinos i David Ulloa, arran de la creació i producció de José Manuel Lorenzo, presenten aquest thriller sobre la voràgine de la droga a la dècada dels anys 90 a Madrid. La sèrie explicarà el regnat d'El Immortal, el cap d'una banda anomenada els Miami, que va terroritzar i estripar la capital espanyola a través del consum de drogues en discoteques.


¡Garcia! (HBO Max) - 28 d'octubre
Thriller, acció i aventures que es podrà veure, abans de la seva estrena a la plataforma, al Festival de Sitges. La sèrie ens trasllada a una Espanya actual en què Antònia (Veki Velilla), una periodista de recerca, es veu envoltada d'una conspiració per acabar amb la democràcia. Antonia troba l'existència d'un superagent criogenitzat, García (Francisco Ortiz), creat en un laboratori als anys 50 pels serveis secrets del general Franco. Adaptació del còmic de Santiago Garcia i Luis Bustos.


This is England (Movistar+) - 31 d'octubre
Julian Jarrold, un dels directors de The Crown, dirigeix aquesta sèrie que ficciona per primera vegada a la història l'exprimer ministre Boris Johnson. Deixant de banda la seva polèmica sortida del govern (i els escàndols provocats per les seves festes en plena pandèmia), només se centrarà en el testimoni de primera mà de persones de tots els àmbits de la vida, del núm. 10 de Downing Street, del Grup Assessor Científic per a Emergències i hospitals i residències de tot el país. Kenneth Branagh és Johnson en una actuació per a la història.