Ucraïna formarà part de la candidatura d'Espanya i Portugal al Mundial 2030

El país en guerra acolliria els partits d'un dels grups de la primera fase de la competició que es disputaria d'aquí a vuit anys

Cristiano Ronaldo i Álvaro Morata, durant un enfrontament
Cristiano Ronaldo i Álvaro Morata, durant un enfrontament | Europa Press
L.G.
04 d'octubre del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 18:03h
Ucraïna formarà part de la candidatura conjunta d'Espanya i Portugal per celebrar el Mundial de futbol de l'any 2030, segons revela el diari britànic The Times, que indica que el país, actualment en guerra amb Rússia, s'encarregaria d'acollir un dels grups de la primera fase de la competició.

El diari apunta que aquesta idea compta amb el suport del president ucraïnès, Volodímir Zelenski, i dels governs dels dos països de la península Ibèrica en una proposta que “aprofita la idea que el futbol pot restaurar l'esperança i la pau”. Aquesta nova associació podria ser anunciada oficialment aquest dimecres a Nyon (Suïssa), seu de la UEFA, quan les federacions de futbol espanyola i portuguesa faran una roda de premsa per "actualitzar informació" sobre la candidatura, amb la presència dels seus respectius presidents, Luis Rubiales i Fernando Gomes.

The Times indica que encara que es necessitarien garanties de seguretat a Ucraïna, s'espera que per a la celebració d'aquesta Copa del Món, d'aquí a vuit anys, la invasió russa s'haurà acabat i el país haurà començat la reconstrucció. Ucraïna ja va coorganitzar el 2012 amb Polònia l'Eurocopa que va conquistar precisament la selecció espanyola.

De moment, a més del projecte entre Espanya i Portugal, s'ha fet oficial el d'Uruguai, Argentina, Paraguai i Xile, que volen portar per a Sud-amèrica el Mundial aprofitant els 100 anys de la primera edició en territori uruguaià, mentre que hi ha una altra possibilitat d'una tercera candidatura conjunta entre Grècia, Egipte i Aràbia Saudita.