Suspeses les convocatòries a inspector i intendent de Mossos després de detectar irregularitats

Interior investigarà els fets a fons per tal d'esclarir què va passar i depurar possibles responsabilitats

Agents dels Mossos, en una imatge d'arxiu
Agents dels Mossos, en una imatge d'arxiu | Mossos d'Esquadra
03 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 12:12h
El Departament d'Interior ha suspès durant quinze dies el procés de selecció de nous inspectors i intendents del cos de Mossos d'Esquadra després de detectar irregularitats en una reunió del tribunal avaluador, segons ha avançat El País i ha confirmat NacióDigital. Concretament, s'ha detectat que un telèfon mòbil estava enregistrant la reunió i el cas es troba judicialitzat.

Paral·lelament, la Divisió d'Afers Interns (DAI), a instàncies de la direcció general dels Mossos que pilota Pere Ferrer, també investiga els fets i en un primer informe ha confirmat les anomalies, que posen en dubte tot el procediment. 

La suspensió de les dues convocatòries s'ha publicat aquest dilluns al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El text publicat explica que es van produir uns fets el 22 de setembre que podrien "tenir prou rellevància per afectar els principis d'igualtat, mèrit i capacitat exigits en els processos selectius mitjançant concurs d'oposició".

Aquest tribunal decideix les proves i els temes que s'avaluaran en la convocatòria d'inspectors i intendents, i per això detectar-hi irregularitats fa pensar que algú volia influir o obtenir informació de manera il·legal. Sigui com sigui, la DAI farà una investigació a fons en aquests pròxims dies per determinar què ha passat i depurar responsabilitats. 

La convocatòria per a 10 places d'intendent estava prevista per aquest dissabte i dues setmanes després, el 22 d'octubre, es preveia la convocatòria de 24 places a inspector. La suspensió arriba després d'unes setmanes de polèmica a la cúpula dels Mossos per les diferències entre el comissari en cap, Josep Maria Estela, i el seu número 2, Eduard Sallent. El responsable del cos va enviar la setmana passada una carta als agents per calmar la situació.