El retorn de «Joc de Cartes» ja té data: tot sobre la nova temporada

L'exitós concurs de cuina incorpora la novetat del "plat estrella" per donar més importància al menjar que ofereixen els participants

30 de setembre del 2022
Actualitzat el 11 de gener del 2023 a les 16:44h
Marc Ribas, en un programa a Reus
Marc Ribas, en un programa a Reus | TV3
El Joc de Cartes d'estiu es va acabar fa tot just unes setmanes, però el de tardor ja és a tocar; s'estrenarà el 19 d'octubre, tal com ha anunciat Marc Ribas al seu compte d'Instagram. El popular xef continuarà visitant restaurants de tot Catalunya perquè competeixin entre ells en la nova temporada de TV3. El format serà l'habitual, amb quatre representants de quatre establiments diferents.

Aquesta nova temporada és una de les més esperades per Ribas, que celebra recuperar la normalitat d'abans de la pandèmia: "Hem pogut gaudir de tota la parafernàlia que hi ha en un restaurant sense Covid, compartir els plats, comentar i valorar el plat dels altres... i així sempre acabes afegint més contingut", assegura en declaracions a NacióDigital.

La novetat més destacada del nou curs és el plat estrella, que concedirà mig punt més al restaurant que presenti el millor plat. "Això vol dir que es pot capgirar un resultat fàcilment i la cuina pren més importància", apunta el cuiner. En general, Ribas avança que es tracta d'una temporada "guai". I, com no pot ser d'una altra manera, amb conflicte. "Sempre te'l trobes en els moments que es jutja el restaurant d'algú. De vegades els toca l'amor propi i se'ls fereix l'orgull".

Amb tot, el xef afirma que és una temporada que està "molt ben explicada perquè tot allò que passa durant el programa es pot veure", encara que no es deixa "mai res que comprometi el concursant. De vegades hem trobat algú que ha fet comentaris o ha tingut actituds impròpies de sortir a TV3, i això no s'emet", explica.

Sobre la dificultat -o no- de trobar participants, Ribas diu que no hi ha problemes per trobar-ne: "Sempre hi ha gent que s'ofereix, perquè és una manera que 700.000 persones vegin el teu restaurant". Ara bé, el presentador explica que "sempre ha costat en aquells restaurants que no necessiten aquesta visibilitat. El restaurant que ja funciona molt bé, sempre hi té més a perdre que a guanyar. El Joc de Cartes va de restaurants, però sobretot de persones", conclou.