Així es veu «Venus», la nova pel·lícula de Jaume Balagueró i Ester Expósito que inaugurarà Sitges 2022

El nou projecte del català, amb producció d'Alex de la Iglesia, és un dels films més esperats del festival

Ester Expósito, en imatge promocional del film
Ester Expósito, en imatge promocional del film | Sony Pictures
Victor Rodrigo
30 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:09h
El Festival de Sitges escalfa motors per a rebre milers de fans del fantàstic, la ciència-ficció i l'horror en una de les edicions més especials dels últims anys. Adeu a la pandèmia i adeu a les restriccions a dins de les sales. El certamen té preparada tota una bateria de propostes cinematogràfiques de categoria, amb visites de renom i altres sorpreses en la seva 55a edició. Ara bé, un dels focus sempre se situen en la pel·lícula inaugural del Festival de Sitges, que sol ser el termòmetre que marca la temperatura dels primers dies. Aquest any torna un dels fills predilectes de la mostra: Jaume Balagueró.


El català (responsable de la mítica saga REC) obrirà el festival amb una proposta de terror situada en uns apartaments maleïts als afores de Madrid. Un dels grans reclams per al públic i per a la crítica és el protagonisme d'Ester Expósito, coneguda per la sèrie adolescent Élite i la seva immensa fama a les xarxes socials. L'actriu de 22 anys deixa enrere la seva carrera a la plataforma Netflix per endinsar-se en la primera producció que ha fet mai en el gènere de l'horror i el fantàstic.

En la darrera roda de premsa per presentar les últimes novetats de la mostra cinema fantàstic, de terror i ciència-ficció que se celebrarà al municipi del Garraf entre els dies 6 i 16 d'octubre. L'especialista en efectes especials i maquillatge Colin Arthur rebrà el Gran Premi Honorífic del certamen, com a última novetat institucional del festival.  Els responsables de la mostra de cinema de Sitges també han anunciat aquest dimecres que visitaran Sitges l’actor Robert Englund, conegut per posar-se en la pell de Freddy Krueger; l’oscaritzat cineasta francès Michel Hazanavicius, i Lee Jung-Jae, l'actor recentment reconegut amb un premi Emmy pel seu paper a El juego del calamar.