Vaga de fam al CIE de la Zona Franca contra l'expulsió d'una quinzena de persones

La protesta, protagonitzada per migrants que van arribar en pastera a Canàries, hauria durat unes dues setmanes i va finalitzar el dilluns passat

El CIE de la Zona Franca, en imatge d'arxiu
El CIE de la Zona Franca, en imatge d'arxiu | Adrià Costa
28 de setembre del 2022
Actualitzat a les 12:58h
Una quinzena de persones internes al CIE de la Zona Franca han protagonitzat una vaga de fam durant unes dues setmanes per demanar el seu alliberament. Eren part d'un grup de 29 persones provinent del Marroc, que van arribar a les Illes Canàries recentment i van ser enviats al centre barceloní amb una ordre d'expulsió. Contra l'activació d'aquest mecanisme de devolució, aquests migrants van decidir iniciar una vaga de fam que aquest dilluns ja havia acabat, expliquen fonts de la Fundació Migra Studium, que fa acompanyament directe a interns, a NacióDigital.

En aquest cas, una de les persones implicades directament en la vaga d'ingesta d'aliments va detallar a Migra Studium que la protesta volia posar de manifest la "injustícia" d'estar tancats i de poder acabar retornats al Marroc després d'haver-se jugat la vida en una pastera. 

Els dies de la durada exacta de la vaga són més difícils d'acotar. En una situació de reclusió, hi ha divergències en algunes referències temporals. Des d'entitats com Papers per a Tots, però, parlen de dues setmanes de vaga de fam. També des del col·lectiu Sindillar, el primer a denunciar la situació a xarxes, es feia referència a 15 dies de protesta, dilluns passat.

Tot i que encara no es pot fer cap càlcul exacte del calendari que els espera, als interns arribats de Canàries, des de les entitats socials es denuncia que ni tan sols han pogut demanar refugi i que això "és pràcticament una devolució en calent".


 
Arxivat a