1 de 10
GOVERN

El Govern xifra en un 40% el compliment del pla de legislatura en el primer any i mig de mandat

L'àmbit d'actuació de l'executiu més avançat és la transformació verda, amb un 43,7%, mentre la carpeta feminista o la democràtica no arriben al 37% de compliment

Aragonès, Puigneró i Vilagrà, aquest dimarts abans de la reunió del consell executiu | ACN
per Bernat Surroca, Barcelona, Catalunya | 27 de setembre de 2022 a les 12:15 |
El Govern sosté que ha complert un 40,55% del seu pla d'acció just abans del debat de política general. Segons un informe de l'executiu, fet públic aquest dimarts, les quatre transformacions promeses per Pere Aragonès el dia de la seva investidura avancen a bon ritme, quan tot just fa un any i mig que va començar la legislatura. La transformació verda se situa en un 43,7% de compliment; la social, en un 41,4%; la democràtica, en un 36,7%; i la feminista en un 34,1%. L'anunci d'aquest grau de compliment arriba en plena disputa entre ERC i Junts sobre si s'està tirant endavant el pacte d'investidura o no, i que ha tensat l'executiu fins al punt de posar en dubte la seva viabilitat.

L'informe, que inclou tots els departaments, analitza els 1.484 ítems del pla de Govern a través d'uns estats d'execució, als quals se'ls ha assignat un percentatge de desplegament de l'acció. És la segona onada de l'informe de compliment. La primera es va fer amb motiu del primer any de mandat, fa cinc mesos, i el grau d'execució es trobava sis punts per sota de l'actual. El Govern ressalta que en àmbits com la vertebració del territori i l'acció exterior, el compliment de les accions supera el 50%, mentre que en l'educació o l'habitatge, passa del 45%. "El pla de Govern avança a bon ritme, hem assolit en menys d'un any i mig un grau d'execució del 40%", ha dit Aragonès durant el debat de política general.


En la transformació verda, l'informe del Govern assenyala les mesures adoptades per accelerar la transició energètica i les obres per valor de 370 milions d'euros per millorar la xarxa viària i el transport públic. En clau social, l'informe té en compte el percentatge d'execució dels fons transferits a través dels fons Next Generation o el percentatge de Formació Professional dual sobre el total de l'FP.

En la transformació democràtica, hi ha dades relacionades amb la feina per avançar cap al govern obert i en la participació de la ciutadania en les decisions de l'administració. La carpeta feminista és la que menys ha avançat. L'informe té en compte el nivell de feminització dels cossos operatius de seguretat o les polítiques migratòries. 


El balanç inclou 53 indicadors que mostren l'impacte de les polítiques del Govern i s'han seleccionat 23 indicadors d'entorn en funció de les preocupacions de la ciutadania. Així, es busca correlacionar l'acció de l'executiu amb els canvis socials i els factors exògens al Govern.

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació