Colau reivindica com s'han gaudit les festes de la Mercè i demana deixar de «difamar» Barcelona

El tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, critica la voluntat d'afectar la reputació de la ciutat, "com si fos el Chicago dels anys 20 o Beirut"

Colau, en un dels actes centrals de la Mercè
Colau, en un dels actes centrals de la Mercè | ACN
Victor Rodrigo / Maria Rabella
27 de setembre del 2022
Actualitzat a les 14:04h
Contundent missatge de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l'endemà de tancar les festes de la Mercè del 2022. "Ja n'hi ha prou de difamar Barcelona", ha escrit la batllessa de la capital en un missatge a les seves xarxes socials. Colau ha reivindicat que la majoria de la ciutadania "ha gaudit de les festes en convivència", com a resposta per les crítiques rebudes pels incidents que es van produir a plaça Espanya i a la zona de Sants el divendres a la nit. L'alcaldessa de la capital catalana ha assegurat que qualsevol acte violent "mereix una condemna", però ha mostrat el seu rebuig a la cobertura dels mitjans de comunicació a les situacions violentes que ha patit la ciutat en els últims dies.
 

"No s'entén que una mort i actes vandàlics d'una nit a Barcelona generin hores i hores de TV repetint i instal·lant la idea de 'violència a Barcelona'", ha criticat Colau en el seu missatge a Instagram. Ella mateixa ha deixat clar que la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra segueixen treballant de manera conjunta per aclarir els fets. Colau ha recordat que s'han produït 6 assassinats més a tot Catalunya en només una setmana. "Per què les notícies diuen que només Barcelona té un problema de violència?", ha insistit.

En aquest sentit, també s'ha pronunciat el tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha apuntat que l'apunyalament que es va produir divendres a Barcelona "va ser a 400 metres d'on s'estaven celebrant els actes de la Mercè". Batlle ha recalcat que hi ha mitjans i forces polítiques que tenen un interès específic en afectar la reputació de Barcelona, "com si fos la ciutat de Chicago dels anys 20 o Beirut".  

Ell mateix ha reconegut "petits incidents", alguns "d'especial gravetat" -en referència a la crema de contenidors, saquejos a comerços, llançament de motos al carrer Tarragona i enfrontaments amb la policia- però ha demanat "no generalitzar". L'Ajuntament de Barcelona va calcular diumenge que unes 500 persones estan relacionades amb els aldarulls al barri de Sants de Barcelona després dels concerts de la Mercè a l'avinguda de Maria Cristina.

La xifra la va facilitar el mateix Albert Batlle, en una compareixença davant dels mitjans de comunicació, en la qual també va explicar es van produir 12 detencions, dos dels quals directament relacionats amb la vandalització d'una carnisseria al carrer de la Creu Cuberta, un dels negocis més afectats. "Això no és festa, és vandalisme"​, va sentenciar el propietari de l'establiment, prop de la plaça Espanya.

Arxivat a