Tres apunyalaments i un mort aquesta matinada a Barcelona

En la mateixa nit, la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat han intervingut per atracaments i destrosses al barri de Sants

25 de setembre del 2022
Actualitzat a les 14:42h
Agents de la Guàrdia Urbana conversen amb comerciants afectats per destrosses al carrer Creu Coberta.
Agents de la Guàrdia Urbana conversen amb comerciants afectats per destrosses al carrer Creu Coberta. | Blanca Blay
La segona nit de festes de la Mercè a Barcelona ha acabat amb un balanç negatiu. Tres persones han estat apunyalades a la ciutat i una d'elles ha mort. Tal com ha avançat la periodista especialitzada en successos, Anna Punsí, la persona que ha perdut la vida és un noi de 25 anys que ha estat agredit amb una arma blanca i ha patit una aturada cardíaca. Aquest diumenge, el director de l'àrea de Seguretat de l'Ajuntament, Albert Batlle, ha comparegut davant dels mitjans i ha confirmat la notícia. A més a més, ha informat que els fets es van produir en una boca de metro de la plaça d'Espanya.

Un grup de persones es van trobar a les 3:16 de la matinada l'home estès, ferit i amb un evident estat de salut delicat. Ràpidament, es va traslladar a la zona una unitat del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), però el jove va morir al cap de pocs minuts. Els Mossos d'Esquadra ja han obert una investigació per esclarir el succés.

En el segon cas, Batlle ha detallat que l'apunyalament s'ha produït en el marc d'una baralla entre persones sensesostre al carrer de Carmen Amaya, pròxim a la Platja del Bogatell. El cinquè tinent d'alcalde ha dit que l'incident no ha deixat ferits greus. 

Pel que fa al tercer apunyalament, Punsí ha explicat que l'agredit ha estat un jove, que ha rebut una ganivetada al coll i ha estat traslladat pels serveis mèdics a l’Hospital de Mar, on l’han hagut d’intubar per la gravetat de les ferides que presentava. Els fets també han transcorregut entorn del Bogatell i, segons el SEM, el seu estat és "greu".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, ha lamentat els fets i ha traslladat el seu condol a la família del jove mort. "No hauria de passar mai", ha considerat Colau, que també ha insistit a desvincular aquests actes violents dels aldarulls que s'han produït també la matinada de diumenge al barri de Sants, on la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat han hagut d'intervenir per saquejos de comerços i vehicles, així com destrosses de mobiliari urbà, que han esclatat tot just després d'acabar els concerts.

Arxivat a